İkinci el araç piyasası durdu! Son bir yılda yaklaşık %30 geriledi!

İkinci el araç piyasası durdu! Son bir yılda yaklaşık %30 geriledi!

İkinci el piyasası durdu! Vatandaş aldığı paranın altına aracını satmak istemiyor paraya ihtiyacı olan, ise mecburen aldığı paranın altına satıyor. Galerici esnafı ise bu konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar işte sizlerle...

Oto galeri esnafı, araç satışındaki durgunluğun arttığını dile getirerek, otomobillerin artık yatırım aracı olmaktan çıktığını ve İstanbul’da ikinci el araç piyasasında araç bolluğuna rağmen, fiyatların son bir yılda yaklaşık yüzde 30 oranında gerilediğine dikkat çekti.

Otomobil yatırım aracı olmaktan çıktı!

İkinci el araç fiyatlarında düşüş devam etse de satışlarda durgunluk arttı. İstanbul’da oto galerici İsa Temur, İkinci el piyasasında yaşanan bu düşüş otomobillerin artık yatırım aracı olmaktan çıktığını dile getirerek, ikinci el otomobil piyasasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Oto galerici esnafı Temur, “otomobil, artık yatırım aracı olmaktan çıktı” dedi

İkinci el araç piyasasında durgunluk devam ettiğini sözlerine ekleyen Temur, araç fiyatlarının son bir yılda yaklaşık olarak yüzde 30 gerilediğine dikkat çekti.

Düşüşlerin altında yatan nedenler neler?

İkinci el otomobil piyasasının durgunluğu ile ilgili değerlendirmede bulunan oto galerici esnafı İsa Temur otomobil piyasasında yaşanan durgunluğun nedenleri ile ilgili şu bilgileri aktardı;

Şu anda vatandaşların çoğu araçlarını sattığına dikkat çeken Temur, “biz oto galerici esnafı olarak çok az kar marjlarıyla araç alıp satıyoruz. Bu durumun nedeni olarak, kredi faizlerinin yüksek olması piyasayı etki ediyor. Kredi faizleri düzene girmezse eğer özellikle ikinci el piyasa daha da kötüye gider. Vatandaşlar aldığı paranın altına aracını satmak istemese de paraya ihtiyacı olan vatandaşlar, aldığı paranın altına aracını satıyor. Bazen de genel olarak aracını satan ve takas yapan çok.” dedi.

İkinci el otomobilde şu anda bolluk olduğunu dile getiren Temur, “birçok vatandaş, aracını satıp faize yöneliyor. Bu durum, yaklaşık 1 senedir bu şekilde, genel olarak değerlendirmek gerekirse eğer, baktığımız zaman ise toplamda yüzde 30 fiyatlarda gerileme oldu diyebiliriz. Zamanında yatırım için alan vatandaşlar ise şimdi araçlarını satıyorlar. Araç artık yatırım aracı olmaktan çıktı diyebiliriz” diyerek ikinci el piyasası ile ilgili değerlendirmede bulundu.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum