İstanbul’da ekmeğe zam! Fiyatı ne kadar oldu?

İstanbul’da ekmeğe zam! Fiyatı ne kadar oldu?

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) mayıs ayı içinde yapılan meclis toplantısında alınan kararla İstanbul’da 200 gram olan ekmeğin azami fiyatı yüzde 31,25 zamla 10 TL’ye çıkarıldı. İşte detaylar…

İstanbul’da İTO üyesi olan fırınların ekmek fiyat tarifelerinin ortak bir karar alınarak belirlenmesi için İTO’nun Mayıs ayı meclis toplantısında oylama gerçekleşti. Oylama kapsamında İstanbul’da satışa sunulan 200 gram olan ekmeğin azami fiyatına ilişkin detaylar konuşuldu.

Alınan karar ile, "Ekmek üreten işletmelerin artan maliyetler karşısında ciddi anlamda sıkıntı yaşamakta olması sebebiyle İstanbul için 1 kilogram ekmeğin azami fiyatının 50 TL, 200 gram ekmeğin azami fiyatının 10 TL olarak belirlenmesi kabul olunmuştur" açıklaması yapıldı.

Maliyete vurgu yapıldı!

Yapılan habere göre, meclise oylamaya sunulan kararda, “Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmeliğin 4. Maddesi çerçevesinde, ekmeğin girdi maliyeti arasında yer almakta olan un, maya gibi hammaddelerle beraber olarak işçilik ve enerji maliyetlerinde yaşanan artışlar neticesinde ekmek üreten işletmelerin artan maliyetler karşısında ciddi anlamda sıkıntı yaşamakta olmasından dolayı İstanbul için 1 kilogram ekmeğin azami fiyatının 50 TL, 200 gram ekmeğin azami fiyatının 10 TL olarak belirlenmesi hususunun Oda Meclisi’ne arzı yönetim kurulumumuzun 09.05.2024 tarih, 81 sayılı toplantısında kabul olunmuştur” ifadeleri bulunuyordu.

Aralık 2023’ten bu yana 8 liraydı

Son olarak Aralık 2023’te ekmek fiyat tarifesi güncellenmiş olup, 210 gram ekmek için azami fiyat 8 TL olarak belirlenmişti. Aralık 2023 tarihinden bu yana 200 gram olan ekmeğin fiyatı 8 TL olarak belirlenmiş ve o tarihten itibaren bu fiyat ile müşteriye sunulmuştu. Mayıs ayı içerisinde yapılan toplantıda bu fiyata yenilikler getirildi. Artan maliyet nedeniyle İstanbul’da 200 gram olarak satışa sunulan ekmeğin fiyatı 10 TL olarak belirlendi.