O kasabın kapısında kuyruk olacak! Et fiyatında yüzde 50 indirim

O kasabın kapısında kuyruk olacak! Et fiyatında yüzde 50 indirim

Et fiyatlarında görülen son zamların ardından vatandaş et alışverişinde en uygun yerleri araştırmaya devam ediyor. Bu durumda vatandaşın beklediği kampanya ile duyanlar kasaplara koştu. Yalnızca 3 gün devam edecek. İşte detaylar…

Türkiye'de son dönemlerde görülen gıda enflasyon oranlarından en fazla etkilenen ürün et oluyor. Et fiyatlarında yaşanan son zam ile güncel fiyatlar üzerine yapılan araştırmalar sürüyor. Gıdada görülen zamlarla vatandaş ekonomik anlamda çok fazla sıkıntıya giriyor. Bu zor durumların ardından yüzleri gülümseten bir indirim haberi herkesi heyecanlandırdı. Et fiyatlarında yüzde 50 indirim fırsatını görenler o kasabın kapısında kuyruk oluşturuyor.

Et fiyatlarındaki artış oranları

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Et ve Süt Kurumu (ESK), et satış fiyatlarında gerçekleşen zam oranının yüzde 25 olduğunu açıkladı. Zamlı fiyatlar bu sabahtan itibaren raflarda yerini aldı. ESK, kıymanın kilogram fiyatını 229 liradan satışa sunarken, kuşbaşı kilogram fiyatı ise 259 liradan kasaplarda yerini aldı. Kasaplarda kıyma ve kuşbaşı etin kilosunun 650 lirayı geçtiği görüldü.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nden alınan verilere göre nisan ayının ilk haftası ile birlikte ortalama karkas yağsız dana eti fiyatı 364 TL olarak belirlendi. Kuzu eti fiyatı almak isteyenler ise 415 TL’yi gözden çıkarması gerekiyor. Dana eti bir yılda yüzde 83.4 oranında ciddi bir zam oranını gördü. Bu zam kuzu etinde ise yüzde 118’i buldu.

Karkas fiyatlarında yaşanan bu artış tezgâhta bulunan diğer çeşitlerde yüzde 100’e kadar dayandı. Ocak ayı içerisinde bir markette kilogram fiyatı 439 TL olan dana pirzola antrikotun fiyatı yüzde 68 zamla 739 TL’ye kadar yükseldi. Kuzu kuşbaşı etinin güncel fiyatı 765 TL’ye ulaştı.

Ete yüzde 50 indirim o kasaptan geldi!

Et fiyatlarına gelen zamlara inat Konya'da bulunan bir kasap duyanları koşturan bir kampanya başlattı. Konya'da çok sayıda şubesi bulunan o kasap et fiyatlarında harika bir indirim yaptı. Piyasadan neredeyse yüzde 50 daha uygun fiyata satış yapan marka halkın sevincinin sebebi oldu.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.