Sigaraya büyük zam: BAT grubunun en pahalısı 75 TL oldu!

Sigaraya büyük zam: BAT grubunun en pahalısı 75 TL oldu!

Sigara fiyatlarına bir zam daha geldi! Yılbaşından bu yana devam eden zam sürecine, BAT grubu sigaralar da dahil oldu. En pahalı sigara 75 TL'ye yükselirken, en ucuz fiyat ise 58 TL olarak belirlendi. İşte 2024 sigara fiyatları ve detaylar...

Sigara Grubu

En Pahalı Fiyat (TL)

En Ucuz Fiyat (TL)

BAT

75

58

TT

62

50

Winston

69

58

Zam detayları

Sigara fiyatlarına yapılan zamla birlikte, BAT grubu sigaraların fiyatları 2 TL ile 4 TL arasında arttı. Yeni fiyatlar 8 Mayıs itibarıyla geçerli olacak.

Sigara fiyatlarındaki bu artışın, sigara tüketimini azaltıcı etkisi olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor. Ancak, sigara bağımlılarının maddi yükü artışla birlikte daha da artacak.

Sigara fiyatlarına bir zam daha geldi. Yılbaşından bu yana devam eden zam sürecine, BAT grubu sigaralar da dahil oldu. En pahalı sigara 75 TL'ye yükselirken, en ucuz fiyat ise 58 TL olarak belirlendi.

Yapılan zamla birlikte, sigara tüketimindeki artış trendi devam ediyor. Özellikle sağlık üzerindeki olumsuz etkileri göz önünde bulundurulduğunda, sigara fiyatlarındaki bu artışın olumlu bir etkisi olduğu düşünülebilir. Ancak, sigara bağımlılarının maddi yükü artışla birlikte daha da artacak.

Özellikle pandemi döneminde birçok ülkede sigara tüketiminde artış gözlemlenmişti. Ancak, sağlık otoriteleri ve uzmanlar, sigara tüketiminin sağlığa olan zararlarını sürekli olarak vurguluyor ve sigara tüketiminin azaltılması için çeşitli önlemler alınmasını öneriyorlar.