3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajları

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajları

En güzel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajları

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajları Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen ve engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığın artırılmasını ve engellilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesini hedefleyen Dünya Engelliler Günü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de farklı etkinliklerle kutlanmaktadır.

Bir ülkenin medeniyet seviyesini gösteren en önemli unsurlardan birisi de o ülkenin engelli vatandaşlarına yönelik eğitim, sağlık, çalışma hayatı ile sosyal ve kültürel alanlarda sağladığı hizmetlerin yaygınlığı ve kalitesi ile doğrudan orantılıdır.

Özellikle son 20 yılda devletimizin "İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın" anlayışıyla bu alanda gerçekleştirdiği çalışmalar engelli bireylerimizin sosyal hayatta güven içerisinde yer almasına imkan sağlamıştır.

Farklılıkların zenginliğe dönüştüğü daha güzel bir dünyada yaşamak temennisi ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlarız.

0x0-3-aralik-engelliler-gunu-mesajlari-sozleri-anlamli-guzel-engelliler-gunu-mesajlari-kisa-uzun-sozleri-1638459671544.jpg

Adımlarınızın biçiminin ne önemi var mühim olan yürüyüşümüzle sevgi ve dostluk köprüsünü geçmektir.

En büyük engel sevgisizliktir. Sevgiyle engelleri ortadan kaldıralım.

Yalnızca bugün değil, her gün hatırlamak gerek! Engel olma destek ol.

Engelli olmak sorun değil, engelliye engel olmak sorundur.

Engellilere verilen sevgi onlara yaşama sevinci verir.

"Engelsiz bir Türkiye" hedefine ulaşmak ümidiyle bütün engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyoruz.

0x0-3-aralik-engelliler-gunu-mesajlari-sozleri-anlamli-guzel-engelliler-gunu-mesajlari-kisa-uzun-sozleri-1638459670622.jpg

Engel onlarda değil; onları engelli gören zihinlerdedir. Empati kurarak engelleri kaldırmak, herkes gibi toplumsal hayata tam katılmalarını sağlamak, hepimizin vazifesi...

.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.