Ahmet Hakan: Bakan bu yüzden görevden alındı

Ahmet Hakan: Bakan bu yüzden görevden alındı

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ı koltuğundan eden olayın koronavirüs günlerinde yangından mal kaçırır gibi yapılan Kanal İstanbul ihalesi olduğunu yazdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın önceki gün jet hızıyla görevden alınması Ankara’yı sarstı. Beklenmedik bu kararın ardından balanlık koltuğuna Adil Karaismailoğlu getirildi. Bu ani değişikliğin nedeni kamuoyunda merak konusu oldu. 

Akıllara önce Kanal İstanbul projesi geldi. Koronavirüsle mücadelenin ortasındayken projeyle ilgili ilk ihaleler için düğmeye basılması büyük tepki çekti. Üstelik maskeler takılarak gerçekleştirilen ihale görüntülerinin kamuoyuna yansıması tepkileri daha artırdı.

Hürriyet’ten Ahmet Hakan, bakanın görevden alınmasına Kanal İstanbul ihalesinin neden olduğunu öne sürdü.

Hakan’ın yazısının satır başları şöyle:

“Kanal İstanbul, çok zaruri ihtiyaçlar kapsamında mıydı?

Birkaç görevlinin ağızlarına maske takarak Kanal İstanbul kapsamında iki köprünün ihalesini yapması, olacak şey miydi?

Yapılan iş, iki şeye neden oldu:

– BİR: “Millet can derdindeyken…” diye başlayan haklı eleştirilerin yükselmesine…

– İKİ: Bu ihale yapılana kadar pek bir varlık gösteremeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, bu ihaleyle birlikte gayet enerjik ve gayet dinamik bir biçimde ortaya çıkmasına…

Durum bu kadar açık ve netken…

“Ulaştırma Bakanı neden görevden alındı?” sorusuna cevap aramaya gerek var mı?”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.