Başbakan Yıldırım'dan OHAL Komisyonu açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan OHAL Komisyonu açıklaması

OHAL Komisyonu başvuru tarihleri belli oldu mu çalışmalar ne zaman? Başbakan Binali Yıldırım, KHK ile ihraç edilenlerin merakla beklediği sorunun yanıtını verdi.

OHAL Komisyonu çalışmalara ne zaman başlıyor sorusunun yanıtı belli oldu. Başbakan Ylıdırım OHAL Komisyonu'nun 17 Temmuz'da çalışmalara başlayacağını duyurdu.
AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, SETA'da "Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu"na katıldı. OHAL Komisyonuna başvurularla ilgili konuşan Yıldırım şunları söyledi:

OHAL KOMİSYONU 17 TEMMUZ İTİBARİYLE ÇALIŞMALARINA BAŞLIYOR

"OHAL dolayısıyla memuriyetten çıkarılanlarla ilgili yaptığımız yeni bir düzenlemeyle itiraz yolunu açtık. Yani normal şartlarda OHAL'le memuriyetine son verilenler, yargıya gidemiyorlar ancak yaptığımız yeni bir düzenlemeyle, 685 sayılı KHK ile Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu kurduk. Şimdi bu komisyon, 17 Temmuz itibarıyla çalışmalarına başlıyor. Hazırlıkları bitti, dosya kabul etmeye başlayacak ve bu dosyaları inceleyip karara bağlayacak."

MAĞDURLARA VE MAĞDUR YAKINLARINA TAVSİYE

"Türkiye bir hukuk devleti, keyfi, kafamıza göre iş yapamayız, işin zorluğu da burada." ifadelerini kullanan Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:
"Hukukun bütün boşluklarını kullanıyorlar. Görüyorum mahkemelerde şehit yakınları, gazilerimiz sabırsızlanıyor, feveran ediyor haklı olarak, 'bizimle dalga geçiliyor, burada tiyatro oynanıyor' diye tepki koyuyorlar. Bakın bunların yapmaya çalıştığı daha sonraki süreçlerde, 'adil yargılama yapılmadı, savunma hakkımız verilmedi' gibi itirazların arkasına sığınarak uluslararası mahkemelerde bu işi bozmak için şimdiden bir tezgah yapıyorlar. Mağdurlara, mağdur yakınlarına özellikle tavsiyem şu; Bırakın, sabredin, hangi tiyatroyu yaparsa yapsınlar, hangi oyunları oynarsa oynasınlar, asla ve asla bu yaptıklarının karşılığını görecekler, hukuk devleti anlayışı içinde hak ettikleri cezayı en ağır şekilde alacaklar. Onların elinden bu itirazları almamız lazım, onun için de sabırla, sükunetle, kararlılıkla bu davaların seyrini izlememiz gerekiyor."

İnternethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.