Basılı Karne Verilmesi Hususunda Resmi Yazı Mı Dikkate Alınacak Yoksa Bakan Ziya Selçuk'un Açıklamaları Mı?

Basılı Karne Verilmesi Hususunda Resmi Yazı Mı Dikkate Alınacak Yoksa Bakan Ziya Selçuk'un Açıklamaları Mı?

Milli Eğitim Bakanlığının karne verme konusunda aldığı kararlardaki çelişkiler devam ediyor.

2020-2021 eğitim-öğretim yılının 2. dönemi sona ermek üzere. MEB tarafından gönderilen resmi yazıya göre karnelere elektronik ortamda erişilecek.

Yani 18 Haziran tarihi itibarıyla e-okul üzerinden karnelere erişim sağlanacak. Talep eden velilere ise basılı karne verilecek.

Şimdi burada Bakan Ziya Selçuk'un açıklamaları ile MEB resmi yazıları arasındaki çelişkiye göz atalım.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha önce katıldığı programlarda karnelerin 2 Temmuz'da verileceğini açıklamıştı. Daha sonra bir anda karar değiştirildi ve karnelerin 18 Haziran'da verilmesi kararlaştırıldı.

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından ilgili kararlar resmi yazıyla okullara gönderildi.

Resmi yazılarda 18 Haziran'dan itibaren karnelerin e-okul üzerinden erişime açılacağı, talep eden veliye ise basılı karne verileceği maddesi yer alıyor. Fakat herhangi bir tarih belirtilmiyor.

Yani resmi yazıya göre 18 Haziran ve sonrasındaki herhangi bir günde basılı karne talep eden veliye karne verilebilecek.

Fakat Bakan Ziya Selçuk katıldığı son programda, 2 Temmuz'dan itibaren basılı karne verilebileceğini belirtti.

Şimdi 21 Haziran Pazartesi günü okula giden veli basılı karne talep ederse, okul müdürleri basılı karne verecek mi vermeyecek mi?

Resmi yazıya göre evet, Bakan Ziya Selçuk'un açıklamasına göre hayır.

Yorum sizin...

Aras ALSANCAK

MEBPERSONEL.COM / ÖZEL

Bu yazının tüm hakları Mebpersonel.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca sadece kaynak gösterilerek alıntı yapılabilir. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının kaynak gösterilmeden alıntılanması halinde yasal takip başlatılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.