Bedelli Askerlik Çıkacak mı? Seçim öncesi son durum

Bedelli Askerlik Çıkacak mı? Seçim öncesi son durum

Türkiye erken seçime giderken bedelli askerlik çıkacak mı? Yaş şartı kaç olacak? Bedel, ne kadar olacak? İşte cevabı...

 Türkiye, Haziran ayının 24'ü Pazar günü erken seçime gidiyor. Genel seçimlerle birlikte Cumhurbaşkanı ve 600 milletvekili seçilecek. Peki erken seçim bazı isteklerin yerine getirilmesi noktasında nasıl etkiye sahip olacak?
 
 Seçim ile birlikte vatandaşların hemen her alanda beklentisi arttı. Ak Parti seçim vaatlerini muhtemelen 6 Mayıs 2018 tarihinde açıklayacak. Hal böyle olunca halktaki çeşitli alanlardaki beklenti ve umut da arttı.

 Türkiye'de yaklaşık 450 bin bakaya bulunuyor ve yaklaşık 2 milyon kişinin askerliği çeşitli sebeplerden dolayı tecil edilmiş durumda. En son bedelli askerlik kanunu 2014 yılında çıkmıştı. Aradan yaklaşık 4 yıl geçti, beklentiler arttı. Erken seçim kararı ile birlikte bu beklenti zirve noktaya çıktı.

 Peki 2018 yılında bedelli askerlik çıkacak mı? Bedelli askerlik çıkarsa yaş şartında durum ne olur? Bedelli askerliğin parası ne kadar olacak? gibi sorulara cevap vermeye çalışacağız.

Öncelikle Ak Parti'nin içinden bedelli askerlikle ilgili güçlü sinyaller olduğunu vurgulamak gerekiyor. İstanbul il kadın kolları başkanı Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde bedelli askerlik için olumlu sinyal aldığını yaklaşık 2 hafta önce twitterdan duyurmuştu. Bedelli askerlikte ise tahminlere göre yaş şartı 27 veya 28 olacak. Yaş şartının 27'den az olmayacağı tahmin ediliyor. Bilindiği üzere TSK'nın Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonları ve devamında muhtemel olarak gerçekleşecek Münbiç operasyonunda zaaf göstermemesi gerekiyor. Bu sebeple yaş konusunda 24-25 gibi beklenti içinde olan vatandaşların fazla umutlu olmaması gerekiyor.

 Bedelli askerlikte para konusu ise 25.000 TL dolaylarında olduğu tahmin ediliyor. 2018 yılı bedelli askerlik ile ilgili haberler bu ekranda olacak. Bizi takip etmeye devam ediniz.

Mebpersonel

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.