Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında, "En buyuk arzumuz, çocuklarımıza ve gençlerimize çok daha parlak yarınlar hazırlayabilmektir." ifadelerini kullandı.

 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 Turkiye Buyuk Millet Meclisinin 99'uncu kuruluş yıl dönumunu, Turkiye'nin ve dunyanın tum çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Erdoğan, mesajında "Milli egemenliğimizin temelleri atılırken, aziz milletimiz her yaştan ferdiyle zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda birlik ve beraberlik içinde yılmadan mucadele vermiştir. 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' şiarıyla istiklal ve istikbal mucadelesini surduren, geleceğine yön veren milletimiz için Meclisin kuruluşu, vatan ve bayrak sevgisinin, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin timsali, özgurluğumuzun guvencesi olmuştur." ifadelerine yer verdi.

 "Turkiye dunyanın saygın ve örnek ulkelerinden bir durumuna gelmiştir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

 "23 Nisan 1920, milli iradeyi her turlu gucun ustunde tutan milletimiz için, milli iradenin dışında ve ustunde hiçbir gucun, hiçbir yönetimin, hiçbir vesayetin tanınmayacağının ve tam bağımsızlık yolunda ilerleyişimizin ilanıdır. Kurtuluş Savaşı'nda kahramanlık destanı yazan aziz milletimiz, Cumhuriyet'in kuruluşunun ardından her alanda hızla gelişmeyi ve ilerlemeyi ilke edinmiş; Turkiye bugun, dunyanın saygın ve örnek ulkelerinden bir durumuna gelmiştir.

Bizler de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha buyuk, daha guçlu, daha zengin, daha istikrarlı bir Turkiye'de yaşamaları için milletimizden aldığımız guçle çalışmalarımızı surduruyoruz. Tum dunya çocuklarıyla el ele kutladığımız 23 Nisan Çocuk Bayramı, milletimizin çocuklara verdiği değerin en guzel tezahurudur. Millet olarak, çocuklarımızı dunyadaki en kıymetli varlık olarak göruyor, onları el ustunde tutuyoruz. En buyuk arzumuz, çocuklarımıza ve gençlerimize çok daha parlak yarınlar hazırlayabilmektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuruluşundan bu yana Turkiye Buyuk Milleti Meclisi çatısı altında ulkeye hizmet etmiş tum milletvekillerine şukranlarını sunarak, "İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Turkiye Buyuk Millet Meclisi'nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ile tum şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Tum çocuklarımızın, tum dunya çocuklarının bu mustesna bayramını gönulden tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.