Diyanetten Art Niyetli Kişiler Yüzünden Camileri Kapalı Tutulması Yönünde Yeni Karar

Diyanetten Art Niyetli Kişiler Yüzünden Camileri Kapalı Tutulması Yönünde Yeni Karar

Cami cemaatinden çok bilmişlerin ısrarla cemaatle namaz kılma ısrarı yüzünden Diyanet yeni karar alarak Cuma ve Kandil günlerinde camileri kapalı tutma kararı aldı.

Cami cemaatinden çok bilmişlerin ısrarla cemaatle namaz kılma ısrarı yüzünden Diyanet yeni karar alarak Cuma ve Kandil günlerinde camileri kapalı tutma kararı aldı.

Diyanet açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bu kararı alırken niyeti ne olursa olsun faklı görüşteki bazı kişilerin, vatandaşlarımızın dini hassasiyetlerini istismar ettiği ve camilerimizde alınana önlemleri zaafiyete uğratacak davranışlar sergilediği tespit edilmiştir açıklaması yapıldı."

Cuma Namazları ve Kandil Geceleri camiler kapalı tutulacak ve Cuma günü salalar okunmayacak. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali ERBAŞ Şmzalı 19 Mart 2020 (Bugün) tarihli işte o yeni yazı:

Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerde alınacak yeni tedbirleri açıkladı

Diyanet İşleri Başkanlığı, koronavirüsün yayılma riskine karşı daha önce aldığı tedbirlerle ilgili oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için yeni tedbirler alacak.

Cemaatle, 'toplu namaz kılmayın' uyarısında bulunan imam arasında tartışma!
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın imzasıyla 81 il müftülüğüne gönderilen yazıda, koronavirüsün yayılma tehlikesine karşı Cuma namazı ile vakit namazlarının cemaatle kılınması hususunda alınan kararla ilgili oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için alınacak yeni tedbirler bildirildi.

Yazıda; İslam’ın ana gayelerinden birinin insanın can güvenliğini sağlamak olduğunu ve İslam hukukunun, zararı önlemek fayda sağlamaktan daha önemlidir, temel ilkesine dikkat çekildi.

Yeni tip koronavirüsle mücadele amacıyla Devletin ve Diyanet İşleri Başkanlığının din hizmetlerinin icrası ile ilgili aldığı tedbirlerin hatırlatıldığı yazıda, “Vatandaşlarımızın sağlığını korumayı, bilhassa yaşlılarımızın can güvenliğini sağlamayı hedefleyen ve muhtemel zararları önlemeye yönelik olan bu kararların uygulanması insani ve vicdani bir sorumluluktur” ifadeleri kullanıldı.

Yazıda, bazı kişilerin, vatandaşların dini hassasiyetlerini istismar ettiğinin ve camilerde alınan önlemleri zafiyete uğratacak davranışlar sergilediğinin tespit edildiği belirtilerek, koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler sona erinceye kadar ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçmek maksadıyla kamu kurum ve kuruluşları, Kuran Kursları ve yurtlarda bulunan mescitler de dahil olmak üzere Cuma günü ve kandil gecesi camilerin kapalı tutulacağı ve Cuma namazı için sala okunmayacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.