Dolar/TL güne düşüşle başladı

Dolar/TL güne düşüşle başladı

Güne düşüşle başlayan dolar/TL, 4,0890 seviyesinde işlem görüyor

Dolar/TL, güne düşüşle başlamasının ardından 4,0890 seviyesinde işlem görüyor.

Küresel piyasalarda ticaret savaşı ve Suriye'ye ilişkin azalan risk algısı ile döviz kurlarında geri çekilmeler yaşandı. ABD Başkanı Donald Trump'ın önceki günkü Suriye ve Rusya'ya yönelik açıklamaları ile yükselen gerilim, Rusya'nın sakin duruşu ve Trump'ın dün daha yumuşak tondaki açıklamaları ile geriledi.

Dün doların gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kaybetmesinin etkisiyle 4,1617'den 4,0857'ye kadar gerileyen dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,6 azalışla 4,1090'dan tamamladı. Dün Rus rublesi de dolar karşısında yüzde 0,7 değer kazandı.

Dolar/TL, bugüne düşüşle başlamasının ardından saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,5 azalışla 4,0890'den alıcı buluyor. Avro/TL yüzde 0,6 düşüşle 5,0404'ten, sterlin/TL de yüzde 0,3 azalışla 5,8325'ten işlem görüyor.

Analistler, bugün yurt içinde veri akışının zayıf olduğunu, yurt dışında Avro Bölgesi dış ticaret dengesi ve ABD'de tüketici güven endeksi başta olmak üzere açıklanacak veriler ile ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin konuşmalarının takip edileceğini belirtti.

Suriye'ye yönelik açıklamaların da gündemde olduğuna dikkati çeken analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 4,10'un altına kapanışlar yaşanması durumunda düşüşlerin ivme kazanacağını ifade etti.

 Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.