FETÖ davasında karar: Kamu görevlisine 6 yıl 3 ay hapis

FETÖ davasında karar: Kamu görevlisine 6 yıl 3 ay hapis

Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, eski kamu çalışanına 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Denizli Ticaret İl Müdürlüğünde çalışırken meslekten ihraç edilen tutuklu sanık Caner İkizoğlu (36) ile avukatı ve yakınları katıldı.

Gümrük ve ticaret denetmen yardımlığı görevindeyken memuriyetten atılan ve ikametindeki aramada FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ait videolar ile çok sayıda fotoğrafın ele geçirildiği sanık İkizoğlu, savunmasında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasını kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, terör örgütü elebaşının talimatına uyarak Bank Asyaya belirli tarihlerde ödeme yaptığı ve ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen sanığa, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan Türk Ceza ve Terörle Mücadele kanunlarının ilgili maddesi gereğince 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.