FETÖ'den yargılanan iki eski memura hapis cezası

FETÖ'den yargılanan iki eski memura hapis cezası

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan iki sanık, 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik davada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan iki sanığa, 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi.

12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar eski öğretmen Necdet K. ve eski polis memuru Ekrem Arda B. ile avukatları katıldı.

Sanık Necdet K., savunmasında, FETÖ/PDY üyesi olmadığını ileri sürerek, "Örgütsel bir sorumluluğum yoktur. ByLock programını yüklemedim ve kullanmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ederim." ifadesini kullandı.

Sanık Ekrem Arda B. de FETÖ üyesi olmadığını savunarak, beraatini istedi.

Duruşma savcısı ise esas hakkındaki mütalaasında, dosya kapsamındaki mevcut delil durumu dikkate alınarak, sanıkların, üzerlerine atılı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılması talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıklar Necdet K. ve eski polis memuru Ekrem Arda B.'ye, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.