Görevimiz kurumlarımızı zedelemeden FETÖ'den temizlemek

Görevimiz kurumlarımızı zedelemeden FETÖ'den temizlemek

YÖK Başkanı Saraç: - "(FETÖ'ye işaret ederek) Bu yapının yerleştiği hiçbir kurumu zedelemeden hepimizin görevi bu terörist yapıdan bütün kurumlarımızı ve ülkeyi kurtarmaktır. Üniversiteler olarak bu dönemin, yıllardır kat ettiğimiz yolları tahrip etmesine, bizi tekrar geri götürmesine izin vermemeliyiz"

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) işaret ederek, "Bu yapının yerleştiği hiçbir kurumu zedelemeden hepimizin görevi bu terörist yapıdan bütün kurumlarımızı ve ülkeyi kurtarmaktır. Üniversiteler olarak bu dönemin, yıllardır kat ettiğimiz yolları tahrip etmesine, bizi tekrar geri götürmesine izin vermemeliyiz." dedi.

Saraç, Erzincan Üniversitesi (EÜ) Sağlık Yüksek Okulu Başöğretmen Salonunda düzenlenen YÖK Kültür-Sanat Söyleşisi'nde yaptığı konuşmada, İstanbul'da düzenlenen terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralılara acil şifa dileklerinde bulundu.

Türkiye'de 182 üniversite, 7 milyonu aşan öğrenci ve 152 bin 261 öğretim elemanı bulunduğunu ifade eden Saraç, şöyle konuştu:

"Eğitimin bir ülkenin nasıl istikbali için esas unsur olduğunu kabul ediyorsak, eğitim ve öğretimin bütün kademelerinde ve boyutlarında nitelik ve liyakatten sapıldığında bir amaç değil, eğitim, kamu kurumlarında hakimiyet için bir araç halini aldığını da o ülke için güvenlik zaafı noktası olabileceğini de 15 Temmuz gecesi gördük ve yaşadık. Türkiye, ülkemiz, vatanımız, memleketimiz 15 Temmuz Cuma gecesi bir facianın eşiğinden döndü. Doğrudan milli varlığımıza ve anayasal düzenin üzerine kabus gibi çöken bir karanlığı yaşadık. Türk milletinin iktidarı ve muhalefetiyle iradesi, karşı duruşu, askeriyemizin meşru düzeninin bu girişimi reddetmesi Sayın Cumhurbaşkanımızın olağanüstü kararlı duruşu ve liderliği etrafında kenetlendi ve bu liderlik ertesi gün bizi yeniden aydınlığa taşıdı."

Saraç, gizli ve sinsi bir biçimde devlet içinde ve toplumda örgütlenen yapının, silahlı kuvvetlerde, emniyette ve yargıda olduğu gibi, üniversitelerde de yerleştiklerini ve Türkiye Cumhuriyetine karşı durmaya cesaret edebildiklerini net bir şekilde gördüklerini kaydetti.

Saraç, "Bu yapının yerleştiği hiçbir kurumu zedelemeden hepimizin görevi, bu terörist yapıdan bütün kurumlarımızı ve ülkeyi kurtarmaktır. Üniversiteler olarak bu dönemin, yıllardır kat ettiğimiz yolları tahrip etmesine, bizi tekrar geri götürmesine izin vermemeliyiz. Fakat bir diğer görevimiz ise şu bu tür yapıların tekrar devlete sirayet etmemesi için gerekli tedbirlerin alınmasıdır. Yükseköğretimde atama ve yükseltmelerde liyakatin esas alınması aslında bu yapının yükseköğretimin bünyesinden temizlenmesi için en önemli araçtır. Bütün üniversitelerimize bu kültürün, liyakat ve ehliyet anlayışının yerleşmesi için çalışacağız." ifadelerini kullandı.

EÜ Rektörü Prof. İlyas Çapoğlu ise ülkelerin geleceğinin üniversitelerinin gelişmişliğiyle olacağını anlattı.

Gelişmiş üniversiteleri olan ülkelerin gelişeceğini belirten Çapoğlu, kendisi geri kalmış ama üniversiteleri gelişmiş hiçbir ülkenin bulunmadığını sözlerine ekledi.

Programa, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, öğretim üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.