İcradan Satılık Okul İlanları Rekor Kırdı

İcradan Satılık Okul İlanları Rekor Kırdı

Uzaktan eğitime geçiş yapılması ile beraber özel okullar büyük darbe yemiş, yapılan KDV indirimi de çare olmamıştı. Öğrencisi ile satılık okullar rekor kırdı.

Koronavirüs salgını nedeni ile yüz yüze eğitime ara verilmiş, uzaktan eğitim sistemine geçiş yapılmıştı. Yaklaşık 2 senelik zaman dilimi içerisinde okullar kısa süreli olarak yüz yüze eğitime açılsa da ağırlıklı olarak öğrenciler uzaktan eğitim almıştı.

Süreçte en büyük zararı özel okullar gördü. Pek çok veli çocuklarının uzaktan eğitim alması nedeni ile ücret indirimi talep ederken bazı veliler ise çocuklarının devlet okullarına geçişini sağladı. Büyük sayıda öğrenci kaybeden özel okullar icralık oldu. Bazı okullar ise bu duruma düşmemek adına sahipleri tarafından satışa çıkarıldı.

ÖĞRENCİSİ İLE BERABER İCRADAN SATILIK ÖZEL OKUL!

Okulların yaz tatiline giriş yapması ile beraber satılık özel okul ilanlarında adeta patlama yaşandı. Özel okulların isimlerini saklayarak vermiş oldukları ilanlar nedeni ile pek çok veli çocuğunun gittiği okulun satışta olduğundan dahi haberdar olmuyor.

Verilen ilanların bir bölümünde okulda kayıtlı olan öğrenci sayısı ile matematik hesaplarına dahi yer verilirken verilen bir ilanda ise “Kadıköy’de hali hazırda eğitime devam eden, bitişik 2 binadan oluşan ruhsatlı 2 okul binası devren kiralıktır. Binalar, Kadıköy'ün işlek caddesinde halihazırda faaliyet göstermesi ve 2 adet okul ruhsatına sahip olması nedeni ile özel eğitim kurumları tarafından devir işlemleri sonrası masrafsız olarak eğitim için kullanıma hazırdır. Gizlilik ilkesi nedeni ile eğitime devam eden okulların isimleri paylaşılamamaktadır" ifadelerine yer verildi.

İlan Gov Tr internet sitesi üzerinden de çok sayıda icradan satılık okul binası ve arsası ilanları yer aldı.

Koronavirüs salgını nedeni ile özel okulların iflas noktasına gelmesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan çalışma ile KDV indirimi yapılmış, bu indirim velilerin ödedikleri özel okul ücretlerinin düşürülmesini sağlamıştı.

Yapılan bu indirime rağmen yüz yüze eğitim veren çok sayıda özel okulda çocukları okuyan veliler Tüketici Hakem Heyeti mahkemelerine başvuruda bulunarak sözleşmenin yüz yüze eğitime göre olduğunu iddia ederek eğitim ücretinin iadesini ya da en azından eğitim ücretine indirim yapılması talebinde bulunmuş, pek çok özel okul düşen öğrenci sayısı sonrasında kapısına kilit vurmak zorunda kalmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.