İlk evini alacaklara devletten 30 bin TL'ye kadar destek ödemesi

İlk evini alacaklara devletten 30 bin TL'ye kadar destek ödemesi

Ev hayali kuran vatandaşlar konut hesabı açarak ev sahibi olabiliyor. Yeni yılda konut hesabı olan kişilere devlet tarafından verilen desteklere zam yapıldı. İlk evini alacak kişilere devletten 30 bin TL’ye kadar destek ödemesi yapılacak.

Ev sahibi olmak isteyen kişilere devlet destekleri devam ediyor. Konut hesabı uygulamasında verilen devlet katkısı yeni yılda zamlandı. 5 sene süresince birikim yapan ve ilk evini alacak kişilere 30 bin TL’lik destek veriliyor. 5 sene ya da daha uzun senelerde 121 bin 334 TL biriktiren kişiler ev almak istediğinde 30 bin 333 TL katkı verilecek. 5 Yıl Birikime 30 bin 333 TL Düşük faiz oranları uygulanan konut Seferberliği kampanyasında 5 senelik birikim yapanlara hibe desteği verilecek. Ev almak isteyen kişiler bazı bankalarda konut hesabı açabiliyor. Konut hesabı olan kişiler bu hesapta paralarını biriktiriyor ve ev sahibi olabiliyor. Konut seferberliği kampanyasıyla konut satışlarının arttırılması ve ev hayali olan kişilerin ev sahibi olması amaçlanıyor. En Az 57 bin 96 TL’lik Birikim Konut hesabında aylık ödemelerdeki alt limit 475, 82 TL, üst limit ise 4 bin 758 TL olarak belirlendi. Konut hesabında açılışta bir kerede ödenebilecek azami tutar ise 57 bin 96 TL olarak belirlendi. Devlet katkısı ise 24 bin 746 TL’den 30 bin 333 TL’ye yükseltildi.

Konut Hesabı Bankalar

 - Ziraat Bankası

- Halkbank

- Vakıfbank

- Ziraat Katılım Bankası

- Vakıf Katılım Bankası

- Şekerbank -

Finansbank

- Denizbank

- İş Bankası

- Kuveyt Türk Konut Hesabı Şartları -

T.C vatandaşı olmak,

- Konut sahibi olmamak,

- Konut satın almadan önce en az 36 ay boyunca konut hesabına sahip olmak,

- Konut satın alındıktan sonra 6 içerisine belgelerle birlikte bankaya başvuru yapmak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.