Kar tatili olan iller (44 İl) 20 Ocak 2022

Kar tatili olan iller (44 İl) 20 Ocak 2022

Kar tatili olan iller (44 İl) 20 Ocak 2022

Ülke genelinde birçok il ve bazı ilçelerde kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Ocak Perşembe günü eğitime ara verildi.

Batman, Bartın, Erzincan, Artvin, Bayburt, Sivas, Karabük, Şırnak, Niğde, Gaziantep, Kars, Gümüşhane, Hakkari, Siirt, Sakarya, Muş, Ağrı, Düzce, Van, Elazığ, Bilecik, Bitlis, Mardin, Kahramanmaraş, Bolu, Urfa, Rize, Adıyaman, Tunceli, Malatya illerinde kent genelinde okullar tatil edildi.

Mersin'de ise Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ilçenin yüksek kesimindeki Yeğenli, Uzuncaburç ve Ovacık mahallelerindeki ilkokul ve ortaokullarda, eğitime ara verildiği belirtildi. Büyükeceli İlkokul ve Ortaokulu kapsam dışında bırakıldı.

Samsun'un Alaçam ve Yakakent ilçelerinde de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Kayseri'nin ise 11 ilçesinde eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne göre, etkili kar yağışı sonrası oluşan soğuk hava ve buzlanma nedeniyle Yeşilhisar, Felahiye, Pınarbaşı, Sarız, Bünyan, Tomarza, Develi, İncesu, Akkışla, Özvatan ve Yahyalı ilçelerinde okullar tatil.

Balıkesir'de de Dursunbey ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle okullar 1 gün daha tatil edildi.

Bursa'nın Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle okullara ara verildi. Öte yandan İnegöl, Yenişehir ve İznik ilçelerinde taşımalı eğitim yoluyla okullarına giden öğrenciler bugün idari izinli sayılacak.

Iğdır'da ise kar nedeniyle il merkeziyle Tuzluca ilçesindeki okullar tatil edildi.

Zonguldak'ta valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, kentte kar yağışı beklentisi ve buzlanma tehlikesi olduğu belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İlimiz merkez ve merkeze bağlı belde ve köyler ile Çaycuma, Devrek, Gökçebey, Ereğli, Kozlu ve Alaplı ilçelerimizdeki taşıma kapsamındaki ilk ve orta dereceli okullarda (özel eğitim kapsamındaki okullar dahil) eğitim öğretime 20 Ocak Perşembe günü 1 gün süreyle ara verilmiştir."

Alaplı Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada da, "İlçe merkezi ve Gümeli beldesi ile köylerimizdeki sadece taşıma kapsamındaki ilk ve orta dereceli okullarda (özel eğitim kapsamındaki okullar dahil) 20 Ocak Perşembe günü 1 gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Ordu'da da Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gülyalı, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Ulubey ilçelerindeki okulların tamamında, Fatsa ve Ünye ilçelerinde, ilçe merkezi haricindeki okullar ile taşımalı eğitim sistemiyle gelen öğrenciler için, Perşembe ve Altınordu ilçesinde ise taşımalı eğitim sistemiyle gelen öğrenciler için ve Gökömer, Cumhuriyet Gerce ve Yağızlı mahallelerindeki okullarda, bir gün süreyle eğitime ara verildi.

Çankırı'da etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Çerkeş ilçesinde perşembe ve cuma günü, Atkaracalar, Bayramören ve Kurşunlu ilçelerinde tüm kademelerde, Ilgaz ilçesinde ise taşımalı eğitim ve taşımalı özel eğitim verilen okullarda perşembe günü eğitime ara verildi.

Adana'da ise Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke ilçelerinde okullar tatil edildi.

Giresun'da Alucra, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Espiye, Eynesil, Görele, Güce, Şebinkarahisar, Tirebolu ve Yağlıdere ilçelerinde ayrıca, merkez, Bulancak, Keşap ve Piraziz ilçelerindeki köy okullarının da tatil edildiği kaydedildi.

Konya'da da ilçe hıfzıssıhha kurulları kararınca, Beyşehir, Ereğli, Halkapınar, Derbent, Derebucak, Hüyük, Doğanhisar, Emirgazi, Karapınar, Bozkır, Hadim, Taşkent, Ahırlı, Akören, Güneysınır, Sarayönü, Seydişehir, Ilgın, Altınekin, Yalıhüyük ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda 20 Ocak perşembe günü uzaktan eğitim gerçekleştirilecek.

Karaman'da da il merkezi ile Ayrancı, Kazımkarabekir, Başyayla, Sarıveliler ve Ermenek'te eğitime ara verildi. (HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.