KYK borçları dikkat! Süreç bugün başladı

KYK borçları dikkat! Süreç bugün başladı

Korona virüs hastalığı vakalarının görülmesinden sonra ertelenen KYK borçları ödemeleri Temmuz ayı itibarıyla başladı.

Korona süresinde KYK kredi ödemeleri ertelenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili Nisan ayında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yükseköğrenim yurtlarında kalan öğrencilerden, Mart ayında yurtta kalmadıkları günlerin ücretlerini iade ediyor, Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için de ücret almıyoruz. Öğrencilerimizin kredi ve burs ödemelerinde de herhangi bir kesinti yapmıyoruz. Yine öğrencilerimizin kredi geri ödemeleri, Nisan, Mayıs ve Haziran ayı için ilave bir maliyet yansıtılmadan ertelenebilecek."

ERTELENEN SÜRE BİTTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada KYK kredi borçlarının faizsiz şekilde Nisan Mayıs ve Haziran ayları için ertelendiğini söylemişti. Haziran ayının sona ermesi ve Temmuz ayının başlaması ile birlikte KYK borcunu ödemekte olan vatandaşların ödemelerine devam etmesi gerekmektedir. 

KYK BORÇLARI DÜZENLEMESİ

KYK borçları düzenlemesi ise büyük bir merakla bekleniyor. Ancak son günlerde hükümet kanadından bu konu ile ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

KANUN TEKLİFİ GELDİ

Son olarak geçtiğimiz hafta bir kanun teklifi TBMM ye sunuldu. Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman verdiği kanun teklifinde KYK borçlarında düzenleme yapılmasını talep etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.