
Mecliste Gerilim Doruk Noktasında
Meclis Genel Kurulu'nda el hareketleri ve küfürler tepki topladı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde günlerdir gerilimin hakim olduğu oturumlar yapılıyor. Bu ortam bugün de kendini gösteriyor. İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Ak Partili vekillere doğru el ve ayak hareketleri yaparak küfrettiği ifade ediliyor. Ak Partili vekillerin de bu hareketlerden ötürü özür dilenmesini istedikleri belirtiliyor. Öte yandan Ak Partili kadın milletvekilleri hareketler ve küfürleri protesto etmek için masalara vurduğu da görüldü.
Üslup Gerginliği Yaşandı
Meclis Genel Kurulu anında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın 2022 bütçe görüşmelerinde üslup tartışmaları yaşandı. İyi Parti grubunun açıklamalarından sonra Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; üsluba dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Bunun üzerine İyi Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, herhangi bir üslup sorunlarının olmadığını belirtti. İçinin yandığını ve vatandaşın giderek fakirleştiğini belirtti. Vatandaşı fakirleştiren kişilerin kendilerine üslup dersi veremeyeceklerini söyledi. Usta ve Turan’ın bu tartışması sonrasında Genel Kurul’a ara verildi.
El Hareketi Yaptı
Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın üslup uyarısı sonrasında İyi parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, kendisinin kast edilip edilmediğini sordu. Bu esnada Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ da kendisine Öztürk’ün tazminat ödemesi gerektiğini söyledi. Bundan sonraki süreçte Yasin Öztürk’ün el ve ayak hareketleri yapılarak küfrettiği belirtildi. Sonrasında da Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan öncülüğünde Ak Partili vekiller İyi Parti masalarına yürüdü.
Kadın Milletvekilleri Protesto Etti
Genel Kurul’da bulunan Ak Parti milletvekilleri Oya Eronat, Sermin Balık, Jülide İskenderoğlu, Fatma Aksal ve Hülya Nergis; Yasin Öztürk’e bağırarak tepki gösterdiler. Aynı zamanda masalara vuran kadın milletvekilleri, bu oturumlarda temiz dile gerek gördüklerini belirttiler. El hareketleri ve küfürlerden son derecede rahatsız olduklarını ifade ettiler. Kadın milletvekilleri İyi Parti Grup Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun yanına giderek Yasin Öztürk’ün kendilerinden özür dilemesi gerektiğini belirttiler.
Yasin Öztürk’ün 2018 TBMM Genel Kurulu’nda da Ak Parti Milletvekili Mehmet Muş’a küfretmesinden ötürü 2 birleşim boyunca Genel Kurul’dan çıkarılma cezası aldığı da tekrardan hatırlatılan bir konu oldu.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.