Memurumuza araç kullanmayı çok mu gördünüz?

Memurumuza araç kullanmayı çok mu gördünüz?

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) öngörülen artışa ilişkin, "Asgari ücretliye, öğretmene, işçiye, polisimize, memurumuza araç kullanmayı çok mu gördünüz? Siz AKP Hükümeti, bu kararınızla milletin arabasını sattıracaksınız, ulaştırma sektörünü de batıracaksınız." dedi.

Yalım, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, MTV'de yapılması öngörülen artışa değinerek, bu yıl motor hacmine göre 1600 cc'lik bir aracın bin 35 lira, 2000 cc'lik bir aracın 2 bin 878 lira, okul taşıtı olarak kullanılan minibüslerin bin 565 lira, otobüslerin 3 bin 134 lira ve ağır vasıta çekici araçların 3 bin 529 lira MTV ödemesi olduğunu belirtti.

Özkan Yalım, önümüzdeki yıl ise bu rakamların sırasıyla bin 450, 4 bin 26, 2 bin 193, 4 bin 390 ve 4 bin 937 liraya yükseleceğini söyledi.

Yalım, "Asgari ücretliye, öğretmene, işçiye, polisimize, memurumuza araç kullanmayı çok mu gördünüz? Siz AKP Hükümeti, bu kararınızla milletin arabasını sattıracaksınız, ulaştırma sektörünü de batıracaksınız. Vatandaş zorla bir araç alabiliyor. Ona da siz bindirmeyeceksiniz, hatta sattıracaksınız. Bu zamdan bir an önce vazgeçiniz. Bizler diyoruz ki inin milletin sırtından, vazgeçin bu zamdan." diye konuştu.

Ekonominin çöktüğünü ve dış politikadaki hatalar yüzünden de Türkiye'nin yanlızlaştığını ileri süren Yalım, "Milleti ve ulaştırma sektörünü bitirmeyin ve de batırmayın, Zammı yapıp, Türk milletinden toplayıp Suriyelilere dağıtmayın." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.