MEMURUN EŞ DURUMUNDAN DOLAYI ÜCRET ALARAK İZİN KULLANABİLECEĞİ HALLER

MEMURUN EŞ DURUMUNDAN DOLAYI ÜCRET ALARAK İZİN KULLANABİLECEĞİ HALLER

Eşi, görev ya da eğitim amacıyla başka yerlerde bulunan memura, aile birliğinin korunması amacıyla çeşitli izin hakları tanınmış bulunmaktadır.

Eşi, görev ya da eğitim amacıyla başka yerlerde bulunan memura, aile birliğinin korunması amacıyla çeşitli izin hakları tanınmış bulunmaktadır.

Aile birliğinin sağlanması amacıyla memura verilebilen izinlerden bazılarının kullanıldığı sürelerde ilgili memura ücret ödenmezken, bazı izinlerin kullanıldığı sürelerde ise ücretin bir kısmı ödenebilmektedir.

Eş durumundan dolayı memura ücretli izin verilebilecek haller ve izin kullanılan sürelerde ne kadar ücret ödeneceği, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda düzenlenmiştir.

Buna göre;

-Memura ücretinin bir kısmı ödenmek suretiyle izin verilebilmesi için, memur olan eşinin zorunlu yer değiştirme kapsamında 1 veya 2 nci derece kalkınmada öncelikli yerlere atanmış olması gerekir.

-Memura ücretinin bir kısmı ödenmek suretiyle izin verilebilmesi için, eşinin atanmış olduğu yere, memurun kurumiçi ve kurumlararası yollarla atanabileceği herhangi bir kurumun bulunmuyor olması veya kurum bulunmasına rağmen memurun niteliğine uygun boş bir kadronun bulunmuyor olması gerekir.

-Memura ücretinin bir kısmı ödenmek suretiyle izin verilebilmesi için, bu konuda izin talebinin olması gerekir.

-İzin verilecek olan memura, eşinin kalkınmada 1 inci derecede öncelikli yerlerde bulunuyor olması durumunda; aylık (taban ve kıdem aylığı dahil), ek gösterge, zam ve tazminatlarının kanuni kesintiler düşüldükten sonraki net miktarının %50'si kurumu tarafından ödenir.

-İzin verilecek olan memura, eşinin kalkınmada 2 nci derecede öncelikli yerlerde bulunuyor olması durumunda; aylık (taban ve kıdem aylığı dahil), ek gösterge, zam ve tazminatlarının kanuni kesintiler düşüldükten sonraki net miktarının %25’i kurumu tarafından ödenir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.