NEREDEN NEREYE GELDİK, SORUMLUSU KİM YA DA KİMLER?

NEREDEN NEREYE GELDİK, SORUMLUSU KİM YA DA KİMLER?

İYİ parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail KONCUK sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu...

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail KONCUK sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar...

*Bir olayla ilgili düşüncenizi, mesela siyasi bir olay, rahatlıkla açıklayabiliyor musunuz? Açıkladığınızda, başınıza bir iş gelir endişesi duyuyor musunuz?


* Sanal alemde beğendiğiniz bir haberi korkmadan paylaşabiliyor, beğendiğiniz bir açıklamanın altına çekinmeden beğeni koyup, yorum yapabiliyor musunuz?


* Olmadığınız halde herhangi bir yapı ile irtibatınızın kurulup, başınıza türlü işler gelebileceği endişesi yaşıyor musunuz?


* Hangi siyasi partiye oy vereceğinizi açıkça söyleyip, o siyasi düşünceyi çevrenizde rahatlıkla propaganda edebiliyor musunuz?


*Sendikal tercihlerinizin, görevde yükselme veya diğer iş ve işlemlerde sizin için sıkıntı yaratabileceğini hiç düşündünüz mü?


*Siyasi tercihinizi açıkça söylemenin, sizin, çocuklarınızın aleyhine bir sonuç doğrulabileceği korkusu yaşıyor ve bunu açıkça ifade etmekten kaçınıyor musunuz?


*Sevdiğiniz halde, birilerinin korkusuyla, selam vermeye dahi korktuğunuz kimseler var mı? Görüşmeniz ya da görüşmemeniz gereken kişileri bir takım merkezlerin baskısı ya da korkusu ile mi belirlemek zorunda kalıyorsunuz?(Tüm dostlarıma selam olsun.Dost görünümlü riyakarlarla işim olmaz.Zamanı geldiğinde onları da anlatırım.Onlara selam dahi fazla gelir.)


* Doğruluğuna asla inanmadığınız bir takım şeyleri söylemek, aslında hiç sevmediğiniz ya da beğenmediğiniz kişi ya da grupları seviyor görüntüsü vermek zorunda kaldığınız oluyor mu?


Bu sorulara başkaları da eklenebilir, tabi ki. Burada asıl sorulması gereken,” Buraya bizi kim ya da kimler getirdi?Daha önceki yıllarda bu konular yüzünden hiç bir kaygım yoktu, bugün neden var?”


Yukarıdaki sorulara, evet diyorsanız? Çözümü de bulmak. bu gidişi değiştirmek için elinizi usulünce taşın altına sokmak durumundasınız demektir. Hayır diyorsanız sizi cesur ve dik duruşunuz için kutlamak gerekir, ancak sizden bugün beklenen, gerçekte maalesef, var olan bu ortamı değiştirmek için özel bir gayret içinde olmanızdır.


Selam ve saygılarımla.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.