'Oğlum patlamayı rüya sanmış'

'Oğlum patlamayı rüya sanmış'

İstanbul'daki terör saldırısında yaralanan polis memuru Birkin'in babası Arif Birkin: - "Mehmet Akif, olay sırasında rüyada olduğunu sanmış. Aslında bir bilinç kaybı yaşamış ama gözünü açtığında olayın gerçek olduğunu fark etmiş"

İstanbul'daki terör saldırısında yaralanan iki aylık polis memuru Mehmet Akif Birkin'in babası Arif Birkin, "Mehmet Akif, olay sırasında rüyada olduğunu sanmış. Aslında bir bilinç kaybı yaşamış ama gözünü açtığında olayın gerçek olduğunu fark etmiş." dedi.

Beşiktaş'taki Vodafone Arena yakınında gerçekleştirilen terör saldırısında yaralananların tedavisi, kentteki çeşitli hastanelerde devam ediyor.

Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında meydana gelen saldırıda yaralanan polis memuru Birkin'in tedavisi de Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde sürüyor.

Baba Birkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay günü oğlunun maç için görevlendirildiğini, maç sırasında da WhatsApp üzerinden haberleştiklerini söyledi.

- "Hainlere karşı ciddi mücadele vereceğiz"

Birkin, oğlu Mehmet Akif'in stadın dışında görevli olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Oğlum çevik kuvvet polisi. Oğlum bana maç sonunda da tedbir aldıklarını yazmıştı. Maç bittiğinde mesaj attım ama cevap vermedi. Televizyonları açtığımda da patlama olduğunu gördüm. Şu anda göğsünde ve ayağında kırıkları var. Çok fazla konuşamıyor. Kendine geldiğinde arkadaşlarının yerde yattığını görmüş. Daha sonra panik olmamamız için başka bir telefondan arkadaşı bizi aradı. Bizi 'Ben iyiyim sadece bacağımda kırık var. Korkulacak bir durumum yok, şu anda hastanedeyim.' diyerek rahatlatmaya çalışmış. Zaten Mehmet Akif, olay sırasında rüyada olduğunu sanmış. Aslında bir bilinç kaybı yaşamış ama gözünü açtığında olayın gerçek olduğunu fark etmiş."

Kayseri'den geldiklerini aktaran Birkin, oğluyla dün sabah görüştüklerini belirterek, şu anda kırıkları nedeniyle ameliyata alındığını kaydetti.

"Hatta dün sabah 'Bakın sizi nasıl getirdim İstanbul'da.' dedi. Sürekli bizi çağırıyordu, özlüyordu." diyen Baba Birkin, "Biz açıkçası şu an gururluyuz. Bir arkadaşım telefonda bana 'Hocam artık sen de bir gazi babasısın' dedi. Ben de duygulanıp, gururlandım. Bizim için şehitlik, gazilik mertebesi çok değerli, onurlu makamlar. Bu vatan bizim. Vatanımızda huzurumuzu bozmaya çalışan her türlü iç ve dış tehditlere karşı, hainlere karşı ciddi mücadele vereceğiz. Huzura kavuşmak için yapacağımız başka bir şey yok, bunları içimizden atacağız. Başka çaresi yok." ifadelerini kullandı.

- "Oğlum çevik kuvveti taşıyan otobüsün şoförü"

Terör saldırısında yaralanan 27 yaşındaki İETT şoförü Yasin Karakuş'un babası Murat Karakuş da oğlunun maçta görev yapacak polisleri taşımak için görevlendirildiğini söyledi.

Karakuş, saldırıda yaralanan oğlunun tedavisinin yoğun bakımda sürdüğünü belirterek, "Dün Yasin'i kısa süreli görüp, elini tuttum. Elimi tutunca bana tepki verdi. Çok şükür sağlık durumu daha iyiye gidiyor. Ağzında hortum olduğu için şu an konuşamıyor. Oraya çevik kuvvet ekibini götürmüştü." diye konuştu.

 
 
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.