Okula ayrılan arazinin satışa sunulmasına vatandaşlardan tepki

Okula ayrılan arazinin satışa sunulmasına vatandaşlardan tepki

Okula ayrılan arazinin satışa sunulmasına vatandaşlardan tepki

Batman'da okul yapılması beklenen arazinin resmi ilanla satışa sunulduğunu belirten Çamlıtepe Mahalle sakinleri, duruma tepki göstererek ihalenin iptal edilmesini istedİ.

Batman merkez Çamlıtepe Mahallesi'nde yıllardır ilk ve ortaokul yapılacak diye ayrılan arazinin Resmi Gazete'de 24 Kasım'da satışı yapılmak üzere ihaleye verildiğini belirten mahalle sakinleri, ihalenin iptal edilip mahallenin ihtiyacı olan ilk ve ortaokulun yapılmasını istiyor.

Mahallede ilk ve ortaokulun olmamasından dolayı öğrencilerinin başka mahallelerdeki okullara gitmek zorunda kaldıklarına dikkat çeken vatandaşlar, yetkililerden sorunlarına çözüm bulmaları çağrısında bulundu.

Mahallelerinde okul ihtiyacı varken okula ayrılan arazinin satışa verilmesine anlam veremediklerini söyleyen Abdurrahman Sevim, ihalenin iptal edilip mevcut araziye okul yapılması gerektiğini belirtti.

Sevim,"3 sene önce burada ev aldığımda burada sağlık ocağı ve ilkokul yapılacağını söylediler ama maalesef burada inşaatlar yapıldı. Belediye burayı takas mı etti? Sattı mı? Bilemiyoruz ama şu anda 6 dönümlük bir arazi burada kalmış. Burayı da satışa çıkaranları kınıyoruz. Mahallenin acil ilkokul ihtiyacı var. Çocuklarımız başka mahallere gitmek zorunda kalıyor. Yetkililerden buraya ilkokul yapmalarını istiyoruz." diye konuştu.

"Bize en yakın ilkokul 3 kilometre uzaklıktadır"

Okul arazisi olarak ayrılan yerin resmi ilanda satışa verilmesine karşı olduklarını belirten mahalle sakinlerinden Mahmut Şahin, "Buradaki 6 dönümlük arsa milli eğitime ayrılarak ilk ve ortaöğretim yapılacaktı. Duyduğumuz kadarıyla okula ayrılan bu arsanın satılacağıdır. Bu bölgemizde ilk ve ortaokul olmadığı için öğrencilerimiz başka mahallelerdeki okullara gitmek zorunda kalıyorlar. Bize en yakın ilkokul 3 kilometre uzaklıktadır. Bu arsanın ihaleye verilip satışı yapılacakmış. Bu arsayı müteahhitlere verip inşaat yapmak istiyorlar. Devletten isteğimiz burada ilk ve ortaokul yapmalarıdır." dedi.

"10 yıldır burada okul yapılacak diye bekliyoruz"

10 yıldan beri okul yapılacak diye bekledikleri arazinin satışa çıkarılmasına karşı olduklarını ifade den bir diğer mahalle sakini Mehmet Can Bali, "Küçük çocuklarımız var, burada ilkokul olmadığı için başka okullara gidiyorlar. 10 yıldan fazladır bu mahalledeyiz burada okul yapacaklarını söylüyorlar ama halen yapılmış değil. Buradaki arsada ev yapılmasını istemiyoruz. Buranın müteahhitlere satılmasını istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.