Rektörün Enstitü Sekreteri Olarak Atadığı Eşi İstifa Etti

Rektörün Enstitü Sekreteri Olarak Atadığı Eşi İstifa Etti

Pamukkale Üniversitesi Rektörü’nün, yeni kurulan İslami İlimler Enstitüsü'ne bölüm sekreteri olarak atadığı eşi Derya Bağ, kamuoyundaki tepkiler üzerine görevinden istifa etti.

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Bereketli İmam Hatip Ortaokulu'nda öğretmen olarak görev yapan eşi Derya Bağ'ı aynı üniversiteye İslami İlimler Enstitüsü Sekreteri olarak atadı.

Bu atamaya gelen tepkiler üzerine Derya Bağ, görevinden istifa etmek zorunda kaldı. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, atamayı doğru bulmadığını söylemişti.
YÖK Başkanı Yekta Saraç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Pamukkale Üniversitesi Rektörü’nün, eşini aynı üniversitede bir göreve atamasının yasalara uygun olsa bile etik değerler açısından uygun olmadığını ifade etti. 

Özellikle akademi camiasının böyle konularda yasaların verdiği serbestliğin tesisinde bir hassasiyet göstermesi gerektiğini vurgulayan YÖK Başkanı, kamuoyunun bu atamaya yönelik tepkisinin de yerinde olduğunu söyledi.

Yekta Saraç, "Rektör’den kamu vicdanını rahatsız eden bu atama işleminin iptali istenmiştir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.