Sınav başarısını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etti

Sınav başarısını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etti

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yaşayan doğuştan görme engelli Sena Nur Toprak, Milli Eğitim Bakanlığınca 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ikinci dönem ortak sınavlarında tüm soruları doğru cevapladı.

Kahta Gazi Ortaokulu 8'inci sınıfta normal eğitim alan görme engelli Toprak, ikinci dönem ortak sınavlarının açıklamasının ardından okulun en gözde öğrencisi oldu.

Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, başarıya ulaşmak isteyen için hiçbir engel olmadığını ve bunu başarısıyla kanıtladığını söyledi.

İkinci dönem ortak sınav sonuçlarını okulda öğretmenlerinden öğrenen Toprak, çok mutlu olduğunu, başarısında ailesi ve öğretmenlerinin büyük payı olduğu belirtti.

Görmediğini fakat dersleri iyi dinlediğini aktaran Toprak, "Birinci TEOG sınavında çok heyecanlanmıştım ve onun için birkaç yanlışım oldu. Fakat daha sonra denemelerde bütün soruları doğru cevapladım. Bu başarıyı elde edeceğimden şüphem yoktu. İkinci TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak birinciler arasına girdim." dedi.

Tüm zamanını okulda geçirdiğini, başarmanın yolunun azimli çalışmak ve hedefe odaklanmak olduğunu dile getiren Toprak, şöyle konuştu:

"Evde ailem bana çok destek veriyor. Özellikle Hasan adlı kardeşim bana zaman ayırıyor. Kardeşim Hasan, aslında kardeşten öte, bana gözlerim oldu. Evde derslerime yardımcı olurdu. Şu anda gözyaşlarıma hakim olamıyorum. Çok sevinçliyim. Her ne kadar karanlık bir dünyam olsa da aydınlık bir geleceğim olacak."

Hedefleri olduğunu aktaran Toprak, başarıya ulaşırken motivasyon kaynaklarının güzel bir gelecek kurmak, diğerinin ise zaferin engel tanımadığını göstermek olduğunu dile getirdi.

Başarısından dolayı şükrettiğini ifade eden Toprak, "Gelecekte iki üniversite ve iki meslek düşünüyorum. Hedefim hem avukat hem de psikolog olmak. TEOG'da başarılı olduğum için Allah'a şükürler olsun. Atatürk biz gençlere bu ülkeyi emanet etti, bizler de bu uğurda çok çalışmalı ve ülkemizi daha iyi seviyelere getirmeliyiz." dedi.

- "Başarımı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye ediyorum"

Toprak, sınavdaki başarısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a armağan etmek istediğini belirterek "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görmedim ama çok seviyorum. Onun yanına gitmek ve onunla bu duygularımı paylaşmak istiyorum. Umuyorum sayın Cumhurbaşkanımız benim bu talebimi olumlu karşılar ve beni davet eder." dedi.

Kızıyla büyük iftihar duyduğunu dile getiren baba İsmail Toprak ise kızının bu başarısında emeği geçer herkese teşekkür etti.

Kahta İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selahattin Öztürk de Sena Nur Toprak'ın okulun en azimli ve başarılı öğrencilerden olduğunu, bütün engellere rağmen sınavda gösterdiği büyük başarıyla tüm öğrencilere örnek olduğunu ve kendisi ile gurur duyduklarını vurguladı.

Okul Müdürü İbrahim Sandal ise Sena Nur Toprak'ın normal bir sınıfta normal bir eğitimle sınavda 120 sorunun tamamını doğru yaparak başarısını ispatladığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.