TOGG, Rakipleriyle Karşılaştırıldı

TOGG, Rakipleriyle Karşılaştırıldı

Türkiye'nin otomobili için açıklanan teknik veriler, dünyanın en önde gelen marka ve modelleri ile rekabet edebilecek seviyede bulunuyor.

60 yıllık bekleyişe son veren "Türkiye'nin otomobili" sonunda tanıtıldı. Daha doğrusu otomobilleri demek gerekiyor çünkü ortada C-SUV ve C-Sedan iki model bulunuyor. Sıradaki heyecanlı bekleyiş ise marka ve model isimleri üzerine. TOGG yani Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun yaptığı açıklamaları dikkate alırsak 2020 içinde isim tanıtımı, 2021'de fabrika açılışı ve hemen arkasından 2022'de ilk aracın banttan indirme töreni gerçekleşecek. Daha sonrasında ki aşamalarda ise gördüğümüz bu iki modele C segmenti hatchback, B segmenti SUV ve yine C segmenti MPV modelleri eşlik edecek. Yani kısa zamanda toplamda beş model dünya markaları ile rekabet edebilir hale gelecek.

TOGG, Rakipleriyle Karşılaştırıldı
 

Özellikle Avrupa basınında otomotiv konusunda eli güçlü yorumcuların bile büyük beğenisini alan "Yerli ve Milli" otomobillerimiz rekabet konusunda gözünü oldukça yükseklere dikti. Doğuştan elektrikli yapısı ile bir çok markayı daha başlangıçta geride bırakan TOGG otomobillerinin, tasarım ve boyut anlamında karşısında durduğu rakipler ise oldukça iddialı. Türkiye gazetesi yerli otomobilin uluslararası arenadaki elekrikli rakiplerini derledi.

Ülkemizde yatırım hazırlıklarına bir türlü resmi açıklama getiremeyen VW'de ise Audi markası altında piyasaya sunduğu e-tron 55 Quattro modeli teknik özellikleri bakımından Türkiye'nin otomobili ile karşı karşıya geliyor. Öte yandan VW tarafında yakın zamanda tanıtımı yapılması beklenen ve ID.4 ismini aracın yerli otoya teknik özellikler ve boyutları ile rakip olması muhtemel görünüyor.

Yerli otomobilin özellikleri

Menzili 500 kilometre olan yerli araç, 100 kilomatre hıza 4.8 saniyede ulaşacak. 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak. TOGG, dünyada ilk kez Türkiye'nin otomobilinde kullanılmaya başlanacak olan "Holografik Asistan" teknolojisi için hazırlıklarını sürdürüyor.


Mercedes EQC 400 4 Matic

4 tekerden çekiş sistemine sahip olan araç, toplam 408 HP'lik güç üreten bir sistemle çalışıyor. Mercedes Benz EQC 400 4 Matic maksimum tork verisi 760Nm. İki motorun arasında 0kWh kapasiteli bataryalar var. Otomobil, 7,4 kW kapasiteli su soğutmalı şarj ünitesine sahip. 445km ile 470km arasında bir menzile sahip.

jaguar i pace ev400

40 dakikada yüzde 80 bataryasını şarj eden model, 400 beygir gücünde ve 100 kilometre hıza 4.8 saniyede ulaşıyor. Aracın maksimum menzili ise 415 kilometre olarak açıklanmış. 200 kilometre hıza ulaşan modelin aks mesafesi ise 2990 mm.

Tesla Model X


Tesla Model X 100D'nin 100 kWh bataryası bulunuyor. Maksimum 250 km/s hıza çıkabilen araç, 0'dan 100 km/s hıza 4.9 saniyede ulaşıyor. Aracın tam dolu bataryayla menzili ise 528 kilometre. Aks mesafesi ise 2965 mm uzunluğa sahip.

Audi E-tron 55 quattro

100 km hıza 55. saniyede ulaşan araç, iki elektrikli motora sahip ve 408 beygir güçle donatılmış. Maksimum hızı 200 km olarak açıklanan modelin aks uzunluğu ise 2928 mm. Aracın menzili ise 436 kilometre.

ALİ ÇELİK

TÜRKİYE

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.