TOKİ Başvuru Kura Çekim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

TOKİ Başvuru Kura Çekim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

TOKİ Başvuru Kura Çekim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Bu yıl duyurulduğundan itibaren TOKİ konut projesi oldukça ilgi gördü. Ülkemizde 81 ilde ilk etapta 250 bin konut projesi gerçekleştirilecek. Devamında ise 250 bin konuta tamamlanacak.

Konutlar ile birlikte 350 bin konut arsası ve 60 bin iş yeri 2 yıl içinde bitirilecek. Birçok insanın ev sahibi olma umutlarını yeşerten TOKİ sosyal konutlar projesine 5 milyona yakın başvuru yapıldı. Başvurular 14 Eylül 2022 tarihinde başladı ve 31 Ekim günü sona erecek.

Projenin yapımına ise 25 Ekim’de başlayacak. Proje 2 yıl sonra bitecek ve binlerce aile evlerine yerleşebilecek. En çok konut ise İstanbul’da yapılacak. Projede yatay mimari tercih edilecek, 5 katı geçmeyecek ve çevre dostu yapı malzemeleri kullanılacak. Proje kapsamındaki evler sıfır atığa, enerji verimliliğine ve yenilenebilir enerji sistemlerine uyumlu bir şekilde inşa edilecek.

Projeye yoğun talep gösteren halk ise meraka kura çekim sonuçlarını bekliyor.

Peki, TOKİ başvuru kura çekim sonuçları ne zaman açıklanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un bir canlı yayın programında yaptığı açıklamaya göre 2022 Kasım ayında etap etap başlayacak.

Son kuralar ise 2023 yılı Mart ayında bitmiş olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.