Trafikte daha bilinçli nesiller yetişecek

Trafikte daha bilinçli nesiller yetişecek

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu arasında, okul öncesi ile ilkokul öğrencilerinde trafik bilinci oluşturmak ve toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla protokol imzalandı

- Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) arasında okul öncesi ile ilkokul öğrencilerinde trafik bilinci oluşturmak ve toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla protokol imzalandı.

MEB'den yapılan açıklamaya göre, imza protokolünde konuşan Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, TÜSEKON ile yapılan iş birliği ile çocukların etkili ve kalıcı öğrenmeye en açık oldukları dönemde onlara trafik bilincini aşılayarak gelecek nesillerle trafik sorununu en aza indirgemeyi planladıklarını anlattı.

- "Trafikte tek hata bütün doğruları götürebilir"

Şamlıoğlu, trafik kazalarının ülkenin en büyük sorunlarından biri olduğunu, bu konudaki eğitim hizmetinden de MEB'in sorumlu olduğunu ifade etti.

Trafik kazalarının en aza indirgenmesi, sürücü kurslarında verilen teorik ve uygulamalı direksiyon eğitimlerinin kalitesini arttırmak için çalışma yürüttüklerini aktaran Şamlıoğlu, bu alanda çok ciddi adımlar attıklarını ve atmaya devam ettiklerini belirtti.

Direksiyon uygulama sınavlarında beceriye önem verdiklerinin ve sıkı kurallar getirdiklerinin altını çizen Şamlıoğlu, "Çünkü biz, sürücü kurslarımız aracılığıyla verdiğimiz bu eğitimlerde sürücü adaylarına, trafikte tek hatanın bütün doğruları götürebileceğini aşılamaya çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- Çocuklar ebeveynlerinin hatalarını kontrol edecek

TÜSEKON ile yapılan iş birliğiyle anlamlı bir çalışmayı daha başlattıklarını belirten Şamlıoğlu, "İmzalanan protokol ile okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklarımıza kazandıracağımız trafik bilinci ve trafik adabı sayesinde gelecek nesillerimizi bir trafik kültürü etrafında şekillendirmeyi amaçlıyoruz. Çocuklarımıza küçük yaşta yerleştireceğimiz bu bilinç, aynı zamanda onların ebeveynlerinin hatalarını kontrol etmelerini ve yapacakları uyarılarla onların da dikkatini çekmelerini sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Şamlıoğlu ve TÜSEKON Genel Başkanı İsmail Yılmaz tarafından imzalanan protokol gereğince, trafik adabına ilişkin paylaşımların yanı sıra trafik işaret ile levhaları, öğrenci servislerine binme ve inme, karşıdan karşıya geçme, emniyet kemeri takma, yaya yolu kullanma ve hız kurallarına ilişkin olarak öğrencilere eğitimler verilecek. Çocukların edindikleri bilgileri, aile bireyleriyle de paylaşması vurgulanacak.

Çocuklara uygun içerik ve görsellerle de desteklenecek eğitimlere, 1 Ocak 2017 itibarıyla başlanması planlanıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.