UEFA, Sivasspor'u şampiyon yapabilir

UEFA, Sivasspor'u şampiyon yapabilir

UEFA'da Salı günü çok kritik bir toplantı yapıldı.

Avrupa'ya üye ülkelerin temsilcileri toplantıya video - konferans sitemiyle katılacak.

UEFA’ya şu ana kadar 2019-2020 sezonuyla ilgili çok sayıda teklifler yapıldı. Bu teklifler arasında Premier Lig'den Tottenham ile West Ham’ın yanında Fransa’dan Marsilya, La Liga'dan Sevilla ve Valencia, Almanya’dan Dortmund ve Leverkusen gibi takımlarında desteklediği “Beyaz Sezon” uygulaması en dikkat çekenler arasında yer almakta.

Bu kulüplerin ortak kararı 2019-20 sezonun oynanmamış sayılması ve bu sezon için herhangi bir şampiyon çıkarılmaması yönünde. Bu yüzden de liglerden de düşme olmaması. 

Dış basından gelen haberler ise UEFA’nın bu fikre onay vermediği bazı ülke federasyonlarının gündeme getirdiği “açılış” ve “kapanış” sezonu uygulamasının daha ilgi çekici bulunduğu yönünde.

İtalya ve İspanya Futbol Federasyonları tarafından önerilen bu karara Malta ve Kosova gibi daha küçük ölçekli ülkelerin de destek verdiği belirtildi.

SEZON İKİYE AYRILIRSA...

Bu fikre göre; 2019-20 sezonu ikiye ayrılacak. Güney Amerika’da bazı liglerde olduğu gibi, “açılış” ve “kapanış” sezonu olarak tanımlanacak. 2019’un yani ilk yarının sonunda ligi lider olarak bitiren takım “açılış” ligi şampiyonu kabul edilecek. Koronavirüs salgını kalktığı anda oynanacak sezona ise “kapanış” sezonu adı verilecek. Sadece ikinci yarıda toplanan puanlar kabul görecek.

Eğer bu görüş kabul görürse Süper Lig'de Sivasspor, 2019-20 sezonun ilk yarısını lider tamamladığı için, “açılış” sezonun şampiyonu olarak kabul edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.