Vatandaş 'ALO 181'e en çok tapu bilgilerini sordu

Vatandaş 'ALO 181'e en çok tapu bilgilerini sordu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, çevre kirliliği ile tapu işlemleri konularında talep ve şikayetleri aldığı çağrı merkezi "ALO 181" hattı üzerinden geçen ay 38 bin 122 vatandaşın sorunu çözüldü.

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çevre kirliliği ile tapu işlemleri konularında talep ve şikayetleri aldığı çağrı merkezi "ALO 181" hattı üzerinden geçen ay 38 bin 122 kişinin sorunu giderildi. Çağrı merkezini arayan vatandaşların 27 bin 521'i, tapu ve kadastro alanında bilgi almak istedi.

Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, çevresel sorunlar, kentsel dönüşüm ve tapu kadastro uygulamalarına yönelik 2013'ten bu yana çözüm odaklı hizmet sunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çağrı merkezi "ALO 181" hattı ile binlerce vatandaşın talep, beklenti ve şikayetlerini çözüme kavuşturdu.

Bu kapsamda çağrı merkezince ekim ayı içerisinde 38 bin 122 kişinin ihbar, şikayet, bilgi istekleri, soru ile sorunları dinlendi ve sonuçlandırıldı. İlerleyen dönemde çağrı merkezinin, her ay en az 50 bin vatandaşa ulaşması hedefleniyor.

-Kentsel dönüşüm de soruldu


Çağrı merkezini arayanların yüzde 89'u sorunlarının çözülmesi noktasında hizmetlerden "memnun" kaldığını belirtirken, geçen ay en fazla talep tapu konusunda alındı. 27 bin 521 kişi, tapu ve kadastro konularına ilişkin çağrı merkezinden bilgi istedi. Vatandaşların Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine gitmelerine gerek kalmadan sorunları bir telefonla çözüme kavuşturuldu.

Öte yandan, geçen ay çağrı merkezine kentsel dönüşümle ilgili yeni yasal düzenlemelere ilişkin çok sayıda telefonun geldiği ifade edildi. Vatandaşlar, kentsel dönüşümde Bakanlığın sağladığı finansal destekler konusunda bilgi talep etti.

-En çok İstanbul'dan arandı


Verilere göre, çevre yönetimi, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), mesleki hizmetler, yapı işleri, yapı denetim, tabiat varlıkları konularında da ALO 181 hattı üzerinden geçen ay 8 bin 704 bin vatandaşa hizmet verildi.

Çağrı merkezi en çok İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya illerinden arandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.