Vergi muafiyeti ile maaşlar artar mı, yükselir mi?

Vergi muafiyeti ile maaşlar artar mı, yükselir mi?

Vergi muafiyeti maaşa etkisi 2022 yılı vergi muafiyeti ile maaşlar artar mı? Vergi istisnası ne anlama geliyor çalışanların vergi indirimi ile maaşları artacak mı, işte gündem özel ekonomi haberimiz..

Türkiye’nin gündeminde asgari ücrete yapılan zam ve açıklanan vergi muafiyeti yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Hazine ile Maliye Bakanı Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile kritik bir toplantı gerçekleştirdi.

Bu toplantının hemen ardından kısa bir süre sonra AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “Tüm çalışanların maaş ve ücretlerinin brüt asgari ücrete kadar olan kısmı vergiden muaf olacak” denildi.

Peki çalışanlar için vergiden muafiyet ne anlama geliyor maaşlara ekstra bir zam yansıyacak mı?

Vergi muafiyeti ile maaşlar artar mı?

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren vergi muafiyeti maaşlara yansıyacak mı merak ediliyor. Asgari ücrete gerçekleştirilen tarihi zamdan sonra açıklanan vergi muafiyetinin tüm çalışanlar için geçerli olacağı söylemi çalışanları meraklandırdı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından yapılan açıklamaya göre “Memur dahil tüm çalışanların maaş ve ücretlerinin brüt asgari ücrete kadar olan kısmı vergiden muaf olacak” denildi.

Vergi muafiyetinin tüm işçileri kapsayacağı yönünde yapılan açıklama TBMM’ye gelen teklifte yer almamasına rağmen gündeme gelmesi piyasada bir şaşkınlık yarattı.

İşverenler ve işçiler için nasıl bir anlamı olacağı merak edilen tüm çalışanların gelir vergisinden muaf olmasının maaşlara yansımasının nasıl olacağı ekonomi bültenlerinin ana konusu oldu.

Ak Parti Grup Başkanvekili Elitaş’ın açıklaması şu şekilde devam etti; “En son olarak, tüm eğitim okulları küçük planlanmış asgari ücret miktarı kısmı olan önergeyi vekil kadar imzalamaya açtılar. Tüm kabul edilebilir durumda olacak şekilde okuldan okul öncesi olacak şekilde tasarlanabilir.”

Vergi istisnası muafiyeti maaşa etkisi olur mu?

Asgari ücret kadar vergiden muaf olunmasıyla birlikte vergi dilimlerine daha geç girilmesinden ötürü maaşlarda etkisi olacaktır

Vergi istisnasının maaşlar üzerinde ne kadar etkisi olacağına dair tablo mebpersonel.com tarafından hazırlanmaktadır en kısa sürede siz değerli okurlarımızla paylaşacağız.

MEB Personel Telegram kanalına katılıp konu ile ilgili en güncel ve hızlı gelişmelerden haberdar olabilirsiniz Ve sohbet bölümünde sorularınızı sorabilirsiniz.

MEB PERSONEL TELEGRAM KANALI İÇİN: https://t.me/MebPersonel

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.