Bu İlimizde BİLSEM Sınavlarına Soruşturma

Bu İlimizde BİLSEM Sınavlarına Soruşturma

Bu İlimizde BİLSEM Sınavlarına Soruşturma

Kırşehir Özel yetenekli çocukların belirlenerek örgün eğitime ek olarak yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik özel eğitim verilen Bilim Sanat Merkezi Sınavına katılan öğrenciler, yazılı sınavın ardından sözlü mülakata çağrılmışlardı. İddiaya göre çocuklar sözlü sınava tabi tutuldu ve çok sayıda soru yöneltildi. Yöneltilen sorulara çocukların verdiği cevapların doğru ya da yanlış olduğuna dair bilgiler öğretmen tarafından girildi. Çocukların sorulara doğru ya da yanlış bilgi verdiğini tespit edebilecek kamera kayıtları da alınmadı.Ayrıca çocuklara ailelerinin siyasi görüşlerini belli edecek derecede sorular yöneltildi.

SONUÇ ALINMAZSA KONUYU YARGIYA TAŞIYACAĞIZ

BİLSEM sınavlarındaki ''şaibe'' olduğuna yönelik birçok veli şikayette bulundu. Şikayetler üzerine Kırşehir Milli Eğitim Müfettişleri soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında tarafların ifadeleri alınmaya başlandı.Veliler, soruşturmadan sonuç alınmaması durumunda konuyu yargıya taşıyacaklarını ve haklarının sonuna takipçisi olacaklarını belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.