Okul müdüründen engelli memura tokat iddiası

Okul müdüründen engelli memura tokat iddiası

Okul müdüründen engelli memura tokat iddiası

Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki bir meslek lisesinde görev yapan engelli memur E.T. ile okul müdürü arasındaki bir süredir devam eden tartışmalar bir anda yerini kavgaya bıraktı. İddiaya göre okul müdürü Ö.F., kendisine verilen görevleri yerine getirmediği gerekçesiyle psikiyatrik ve görme problemleri nedeniyle yüzde 49 engelli raporu bulunan Topcu'ya tokat attı. Yediği tokatla şok geçiren Topcu ile okul müdürü öğretmenlerin araya girmesiyle sakinleştirildi. Yediği dayaktan sonra hastaneye giden Topcu, aldığı darp raporunun ardından okul müdüründen şikayetçi oldu.

"Görüntüleri izledikten sonra çok üzüldüm"

Okul müdürü tarafından saldırıya maruz kalan engelli memurun yanında olduğunu söyleyen eğitim çalışanları sendikasının Denizli temsilcisi Özlem Tam, dayakçı müdürden şikayetçi olduklarını belirterek, "Öncelikli olarak üyemizin bu yaşadığı durumdan üzgünüz. Tarafsız bir şekilde yargılama yapılacağından eminiz. Yüzde 49 engelli bireyimiz devlet memuru olmasına rağmen yaşadığı durum vahimdir. Kamera kayıtlarında yer aldığı gibi üzücü bir durumdur. Görüntüleri izledikten sonra çok üzüldüm. Bir eğitimcinin bu yanlış davranışı sergilemesi bizi derinden sarsmıştır. Konu cumhuriyet başsavcılığına intikal etmiştir. Gerekli yerlere başvurumuzu yaptık ve şikayetçi olduk" dedi.

Engelli memur E.T.'nin iddialarıyla ilgili soruları cevapsız bırakan okul müdürü Ö.F. ise yargıya yansıyan iddialarda ilgili açıklama yapamayacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.