Velilerin okul için adres oyunu

Velilerin okul için adres oyunu

Velilerin okul için adres oyunu

Öğrenci kayıtları adres kayıt sistemine göre belirlenen okullar üzerinden yapılırken, velilerin burada yaptığı adres oyunu şaşırtmaya devam ediyor.

Örneğin Akyazı'nın her hangi bir mahallesinde ikamet eden bir veli çocuğunun eğitim almak istediği okulun bulunduğu bölgede bir yakının yanına ikametini alıyor. Hal böyle olunca öğrencinin okul kaydı otomatik olarak istediği okula çıkıyor.

Okulun ve Milli Eğitimin bu aşamada yapacağı hiçbir şey kalmazken, velilerin okul tercihi nedeniyle yaptığı adres oyunu aslında başka bir mağduriyeti öne çıkarıyor.

Velilerin okul tercihi nedeniyle çocuğunu başka bir yakının yanına ikametgahını alması sonucu; dikkat çeken okullarda aşırı bir yoğunluk oluyor.

Yoğunluğun yanı sıra bazı öğrenciler kontenjanlar dolduğundan dolayı yıllardır ikamet ettiği kendi mahallesinde bulunan okula kayıt olamıyor.

Maalesef bu durum hakkı olanları başka okullara göndermek zorunda kalırken, başka ilçelerden gelen servisler ve veliler getirdikleri öğrencilerin bu okulda eğitim almasını sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.