Yatsı Ezanından Sonra Okuldan Çıkan Öğrenciler Sorunu Ve Milli Eğitim Müdürün Sessizliği

Yatsı Ezanından Sonra Okuldan Çıkan Öğrenciler Sorunu Ve Milli Eğitim Müdürün Sessizliği

Yatsı Ezanından Sonra Okuldan Çıkan Öğrenciler Sorunu Ve Milli Eğitim Müdürün Sessizliği

Bu yıl okullar açıldığından beri Aydın’daki eğitim sorunlarının ardı arkası kesilmiyor. Gün geçmiyor ki öğrenci ve velilerin mağdur olduğuna dair eğitim sorunları basına yanımasın. Türkiye 2023 hedeflerine giderken Aydın’da bu yıl ortaya çıkan yatsı ezanından sonra okuldan çıkan öğrenciler sorunu kafaları bir hayli karıştırmaya başladı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürünün bu sorundan haberi var mı bilemiyoruz çünkü bu haberler kamuoyuna yansısa da kendisinden bir açıklama göremedik. Aksine yatsı ezanından sonra çıkan öğrencilerin velilerin eylemlerine her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Aynı sorundan dolayı eylem haberinin geleceği aydındaki bir sonraki ilçe ve okul merak konusu…

İlk olarak Aydın'ın Söke ilçesindeki Bağarası Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrenci ve velilerinin okul çıkış saatinin 21:00 olmasından dolayı eylem yapmasının 13 Eylül 2022 tarihinde ulusal medyaya düşmesiyle birlikte Aydın’da yatsı ezanından sonra okuldan çıkan öğrenci sorunlarından haberimiz olmuştu. Tam da Aydında sadece bir okulda böyle bir sorun vardır diye düşünmeye başlamışken on gün sonra bu kez de Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin 20:45’te çıkmasından dolayı velilerin eylem yapmasının ulusal medyaya yansımasıyla şaşkınlığımız bir kez daha arttı.

Yatsı ezanından sonra okuldan çıkan öğrencilerin bulunduğu Aydın’daki bu iki okulun ortak özelliğinin meslek lisesi olması ise ayrıca sorgulanması gereken bir durum olarak karşımıza geliyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in meslek liselerine ayrıca özel ilgilendiğini ve ayrıca fedakarca adımlar attığını bilmeyen kalmadı. Son yıllarda yapılan bir çok adımla birlikte meslek liseleri altın çağını yaşarken aydın’da 2023 öncesi meslek lisesi öğrencilerinin yatsı ezanından sonra çıkacak kadar mağdur edilmesinin hiçbir açıklaması olamaz.

Aydın’daki bu her iki okul için tek bahane olarak mevcut okullarında yenileme çalışmaları nedeniyle başka okullara nakledilmesi olarak gösterebilirler ama İl Milli Eğitim Müdürü ile ilgili yetkililer niçin vardır? Bahane üretmek için mi ? böylesine basit bir sorunu nasıl çözemezler ? Ya da çözmek istemiyorlar mı ? Başka illerde de yıkım veya yenileme çalışmaları dolayısıyla başka okullara nakledilen öğrenciler oluyor ama diğer illerden Aydın’daki gibi mağdur olan öğrenciler olmuyor! Aydın’da ise yıkım veya yenileme çalışmaları nedeniyle birden fazla okulda öğrenciler mağdur oluyor! Bu işte bir tezatlık var! Türkiye’nin her ilinde yıkım veya yenileme çalışmaları dolayısıyla bir sorun haberi gelmez iken bir tek Aydın’da bu sorunlar oluşuyor. Aynı okul çalışmalarını yapan diğer iller bu sorunu çözmüşken Aydın nasıl olur da bu sorunlar ile ortaya çıkmaktadır. Üstelik diğer yıllar yaşanmayan bu sorun neden 2023 öncesi birden birçok ilçesinde ve okulundan yaşanmaya başladı. Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah okumuş eğitim öğretim yılı açılmadan koskoca yaz boyunca okullar için hiç mi bir hazırlık yapmadı ? Yapılan hazırlık bunlar mı ? Meslek Lisesi öğrencilerinin yatsı ezanından sonra çıkmasına gönlü nasıl razı geliyor… Sorularımızı daha da çoğaltabiliriz ama işin özü özellikle bu yıl yatsız ezanından sonra okullarından çıkmak zorunda kalan meslek lisesi öğrenciler sorunun çıkmasını hala tam anlamıyla anlamış değiliz.

Aydın’da öğrenciler 20:37’de Yatsı Ezanının Okunduktan sonra ya 21:00’de ya da 20:45’de Okuldan çıkıyor

Söke ve Kuşadası ilçelerinde öğrencilerinin okuldan geç saatlerde çıkmasından dolayı eylem yapan velilerin tek bir ortak istekleri vardı. Diğer illerde olduğu gibi çocuklarının da normal saatlerde okuldan çıkarak evlerine gelmesi. Cumhurbaşkanı ile Milli Eğitim Bakanının önemsediği gibi meslek lisesi öğrencilere gereken değerin verilmesini ve mağduriyet yaşamamak. Ama meslek lisesine çocuklarını gönderen veliler hayatlarının şokunu yaşadı. Eylem yaptıkları tarihlerde yatsı ezanın 20:37 olduğu saatlerden sonra çocuklarının okuldan çıkması sorunları ile yaşamak zorunda kaldılar. 2023 öncesi bu sorunu yaşamak zorunda kalan meslek lisesi öğrenci velileri son çare eylem yapmak zorunda kaldılar.

Aydın'ın Söke ilçesinde Bağarası Çok Programlı Anadolu Lisesi binasının yenileme çalışmaları nedeniyle öğrenciler başka okullara nakledildi. Nakledilen okulun öğrencilerinin velileri 13 Eylül’de yaptıkları eylemde yeni okullarda son ders çıkış saatinin 21.00 olduğunu söyleyerek, duruma tepki göstermişti.

23 Eylül’de ise Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasının yenileme çalışmaları nedeniyle Kuşadası Anadolu İmam-Hatip Lisesi'ne nakledilen öğrencilerin yeni okullarda son ders çıkış saatinin 20.45 olduğunu belirterek veliler yaptıkları eylemde duruma tepki gösterdi.

Diğer illerde meslek liselerine gereken özen gösterilmişken ve yenileme çalışmaları dolayısıyla nakledilen öğrenciler olmasına rağmen mağduriyet haberleri gelmezken Aydın’da 2023 öncesi meslek lisesi öğrencilerinin yatsı ezanından sonra okuldan çıkma sorunu hakkında Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş sessizliği bozması bekleniyor…

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.