19 Mayıs Bilgi Yarışması Soruları ve Cevapları

19 Mayıs Bilgi Yarışması Soruları ve Cevapları

19 Mayıs Bilgi Yarışması Soruları ve Cevapları 2020

MEB tarafından 19 Mayıs'a özel olarak yapılan Bilgi yarışması saat 12:00 da EBA TV de yapıldı.Lise öğrencilerin katılmış olduğu bilgi yarışmasının soruları ve cevapları bugün saat 13:30 da açıklanacak.Bilgi yarışması soruları ce vevapları yayyınladı aşağıdaki videodan kontrol edebilirsiniz

iŞTE 19 MAYIS LİSELER ARASI BİLGİ YARIŞMASI SORU CEVAPLARI

1- Kurtuluş Savaşı'nın amaç,gerekçe ve yöntemi ilk kez nerede belirtilmiştir? 
    Cevap : Amasya Genelgesi

2-1798 Fransız İhtilali ile başlayıp halen devam eden tarihi çağın adı nedi?
   Cevap : Yakın Çağ

3- İstiklal Marşımız hangi yıl kabul edilmiştir?
   Cevap : 1921

4-Bir elektrik devresinde direnç hangi harf ile gösterilir?
   Cevap : R

5- 251 şehit verdiğimiz 15 temmuz hain darbe girişimi sırasında özel kuvvetler Komutanlığında darbe girişimine karşı gösterdiği mücadele sırasında şehit düşen ve ismi 15 temmuz destanı ile özdeşleşen kahramanımızın ismi nedir ?
  Cevap: Ömer HALİSDEMİR

6-Sokakta hızlı bir şekilde portre çizen ressamlar genellikle hangi tekniği kullanırlar?
Cevap : Karakalem

7- Yerli otomobil TOGG fabrikası hangi ilimizde kurulacak ?
Cevap : Bursa

8-Dört farklı coğrafi  bölgede toprağı olan ilimiz hangisidir?
Cevap : Bilecik

9- Tarihin sıfır noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe hangi ilimizdedir?
Cevap : Şanlııurfa

10- 200 TL'ni n arka yüzünde hangi ismin resmi vardır ?
Cevap : Yunus Emre

11- Atasözüne göre yanlış hesap nereden döner?
 Cevap: Bağdat

12- Özellikle ramazan aylarında cami minarelerinin arasına asılan ışıklı yazılara ne ad verilir?
 Cevap : Mahya

13- Aşağıdakilerden hangisi fotosentez sonucunda ortaya çıkar?
 Cevap : Oksijen

14- Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik unvanı ile mareşallik rütbesi hangi savaş sonunda verilmiştir
 Cevap : Sakarya

15- .Modern güreş tarihinde ilk kez 17 yaşında Dünya Şampiyonu olan ve "asrın güreşçisi" unvanı ile ödüllendirilen milli güreşçimiz kimdir?
  Cevap : Hamza Yerlikaya

Bilgi yarışması sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bilgi yarışmas sonuçları ise saat 17:15'te ilan edilecek.Bilgi yarışması sonuçlarına ise aynı şekilde saat 17:15 TE mebperson

Bilgi yarışması sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bilgi yarışmas sonuçları ise saat 17:15'te ilan edilecek.Bilgi yarışması sonuçlarına ise aynı şekilde saat 17:15 TE mebpersonel.com sitemizde bulabileceksiniz.

Sonuçlar için sitemizi takip edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.