banner476

19 Mayıs liseler arası bilgi yarışması soru ve cevapları

Milli Eğitim bakanlığı tarafından düzenlenen 19 Mayıs liseler arası bilgi yarışması soru ve cevapları

Haberler 19.05.2020, 13:04 19.05.2020, 13:55
19 Mayıs liseler arası bilgi yarışması soru ve cevapları

19 MAYIS LİSELER ARASI BİLGİ YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI

19 MAYIS LİSELER ARASI BİLGİ YARIŞMASINDA KAÇ SORU SORULDU ?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından online olarak gerçekleştirilen liseler arası bilgi yarışması saat :12.00 'da yapıldı.Lise öğrencilerinin önceden kayıt olarak online katıldıkları liseler arası bilgi yarışmasında 15 soru soruldu ve yarışmaya katılan öğrencilere her bir soruya cevap vermeleri için 15 saniye zaman verildi.

19 MAYIS LİSELER ARASI BİLGİ YARIŞMASI ÖDÜLLERİ NELER?

1.Dizüstü bilgisayar

2. Tablet

3. Akıllı saat

iŞTE 19 MAYIS LİSELER ARASI BİLGİ YARIŞMASI SORU CEVAPLARI

1- Kurtuluş Savaşı'nın amaç,gerekçe ve yöntemi ilk kez nerede belirtilmiştir? 
    Cevap : Amasya Genelgesi

2-1798 Fransız İhtilali ile başlayıp halen devam eden tarihi çağın adı nedi?
   Cevap : Yakın Çağ

3- İstiklal Marşımız hangi yıl kabul edilmiştir?
   Cevap : 1921

4-Bir elektrik devresinde direnç hangi harf ile gösterilir?
   Cevap : R

5- 251 şehit verdiğimiz 15 temmuz hain darbe girişimi sırasında özel kuvvetler Komutanlığında darbe girişimine karşı gösterdiği mücadele sırasında şehit düşen ve ismi 15 temmuz destanı ile özdeşleşen kahramanımızın ismi nedir ?
  Cevap: Ömer HALİSDEMİR

6-Sokakta hızlı bir şekilde portre çizen ressamlar genellikle hangi tekniği kullanırlar?
Cevap : Karakalem

7- Yerli otomobil TOGG fabrikası hangi ilimizde kurulacak ?
Cevap : Bursa

8-Dört farklı coğrafi  bölgede toprağı olan ilimiz hangisidir?
Cevap : Bilecik

9- Tarihin sıfır noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe hangi ilimizdedir?
Cevap : Şanlııurfa

10- 200 TL'ni n arka yüzünde hangi ismin resmi vardır ?
Cevap : Yunus Emre

11- Atasözüne göre yanlış hesap nereden döner?
 Cevap: Bağdat

12- Özellikle ramazan aylarında cami minarelerinin arasına asılan ışıklı yazılara ne ad verilir?
 Cevap : Mahya

13- Aşağıdakilerden hangisi fotosentez sonucunda ortaya çıkar?
 Cevap : Oksijen

14- Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik unvanı ile mareşallik rütbesi hangi savaş sonunda verilmiştir
 Cevap : Sakarya

15- .Modern güreş tarihinde ilk kez 17 yaşında Dünya Şampiyonu olan ve "asrın güreşçisi" unvanı ile ödüllendirilen milli güreşçimiz kimdir?
  Cevap : Hamza Yerlikaya

Yorumlar (1)
Kare44 mela 3 ay önce
Kişisel bilgi formuna nasıl ulaşabiliriz?

Gelişmelerden Haberdar Olun

@