14 Günlük Maaş Farkı Ne Kadar ve Ne Zaman Ödenecek?

14 Günlük Maaş Farkı Ne Kadar ve Ne Zaman Ödenecek?

Ocak ayının gelmesi ile beraber zamlı maaşlar da hesaplara yatmaya başladı.

Memurlara yapılan enflasyon zammı oranları %28 olarak belirlenmişti. 2022 yılının ilk 6 ayı için belirlenen bu rakama ek %2.5 oranında bir zam daha yapılmıştı. Bilindiği üzere memurlar maaşlarını bir ay öncesinden alırlar. Yani ocak maaşını Aralık ayının 15’ inde, Şubat maaşını da Ocak ayının 15’ inde alırlar. Bu nedenle Ocak ve Temmuz aylarında 14-15 günlük bir maaş farkı oluşur. Bu yıl da oluşacak bu maaş farkı için memurlar ve memur emeklileri bu farkların ne zaman yatacağı konusunda merakla beklemeye başladı.

Ocak ve Temmuz aylarında oluşan bu 14 günlük maaş farkları genel olarak ay sonuna doğru ödeniyor. Bu ay da Ocak ayının son haftasına doğru ödenmesi beklenen bu maaş farklarının 800 ile 1000 TL arasında olacağı tahmin ediliyor. Memur ve memur emeklilerine ödenecek bu maaş farkı için bekleme süreci başladı.

Memurlara yapılan %30.5 oranındaki zammın ardından bugün itibariyle memurlar zamlı maaşlarını almaya başladı. Enflasyon farkı Ocak ayında maaşlara yansımaya başladı. Ancak %2.5 oranındaki ek zam Ocak ayında yetişmedi. Ek zam için Şubat ayı gösteriliyor. Memurlar şimdiden maaş farkı ödemelerini ve Şubat ayında alacakları ek zamlı maaşlarını beklemeye başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.