2020 Emekli Maaşları ve Ek Ödeme Zammı

2020 Emekli Maaşları ve Ek Ödeme Zammı

2020 Emekli Ek Ödeme Zammı Ne Kadar? 12 milyon emekli ek ödemeleri bekliyor.

Ek ödemeler 2020 Temmuz'da hesaplara yatırılacak, milyonlarca emekli ek ödemeleri bekliyor. 

Ülkemizde oniki milyondan fazla SSK ve Bağkur emeklisi bulunuyor. Emekliler şu günlerde temmuz zammına odaklandılar. Temmuzda zamlı maaşlarını hesaplarında görecek olan emekliler zammın ne kadar olacağını merak ederken, ek ödeme tutarının yüzde 4'ten 8-10'a çıkarılması konusunu da ilgiyle takip ediyor. Tüm emekliler her ay maaşlarıyla birlikte ek ödeme de alıyor. Emekliler 2006'dan itibaren her ay maaşlarında ek ödeme alıyor. Ek ödeme, vergi iadesinin yerine getirilmişti. Emekliler, yüzde 4 civarında olan ek ödeme tutarının düşük kaldığını ve artırılmasını istiyor. Türkiye Emekliler Derneğinin de bu konuda girişimleri ve açıklamaları var.

2020 Ocak'ta maaşı yükselen, promosyonu zamlı alan, 650 bininin aylık kazancı bin 500 liraya yükseltilen emeklilere, bir artış daha gündemde. Emekliler, her ay maaşlarla birlikte verilen yüzde 4 oranındaki ek ödemenin artırılmasını istiyor. 2006'da vergi iadesi kaldırılarak onun yerine getirilen ek ödeme, net maaşın yüzde 4-5'i oranında oluyor. Emekliler, bu oranın artık düşük kaldığını belirterek artırılmasını isterken, yüzde 8, 9 ya da 10'a çıkarılması yönünde öneriler geliyor. Eğer bu konuda beklenen gelişme gerçekleşirse SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde, eğer yüzde 8 olursa 241,15, yüzde 10 olursa 361 liraya varan artış meydana gelecek.

Türkiye Emekliler Derneği'nden (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, ''Çalışanlara vergi iadesinin karşılığı olarak uygulanan asgari geçim indirimi en düşük 220 lira. Buna karşın bin 500 lira maaş alan emekli aylık 60, 2 bin lira maaş alan emekli ise 80 lira ek ödeme alıyor. Ek ödeme oranlarının ivedilikle yükseltilmesini istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Emeklilerin 2020 Temmuz Zammı Ne Kadar Olacak?

Memurlar ve emeklileri ile Bağ-Kur, işçi emeklileri Temmuz zamlı maaşlarını bekliyor. Son yapılan toplu sözleşmeye göre memurlar ve memur emeklileri, 2020 Temmuz'da maaşlarını yüzde 4 zamlı alacak. Yine toplu sözleşmeye göre 2020 Ocak - Haziran enflasyonunun yüzde 4’ü aşması halinde aşan tutar maaş zammının yani yüzde 4'ün üzerine eklenecek.

TÜİK 5 aylık enflasyon yüzde 4.57 olarak gerçekleşti. Buna göre şimdiden yüzde 0.57 enflasyon farkı oluştu. Eğer Haziran ayı enflasyonu yüzde 4’ün üzerinde olursa, 3.2 milyon memur ile 2 milyondan fazla memur emeklisi yüzde 4 zammın üzerine enflasyon farkı alabilecek. İşçi ve Bağ-Kur emeklileri yılda iki defa zam alıyor ve zam oranı 6 aylık dönemi kapsayan TÜFE’deki enflasyon oranına göre hesaplanıyor. 2020 Ocak - Mayıs enflasyonuna göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 4.57 zam kesinleşmiş durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.