6. Dönem Toplu Sözleşme Ağustos'ta! Zam Oranı Ne Kadar Olacak?

6. Dönem Toplu Sözleşme Ağustos'ta! Zam Oranı Ne Kadar Olacak?

Altıncı dönem toplu sözleşme görüşmeleri ağustos ayında gerçekleştirilecek.

  Edinilen bilgiye göre 6. dönem toplu sözleşme görüşmeleri ağustos ayında gerçekleştirilecek.

 Bu zamana kadar herhangi bir değişim sözkonusu olmazsa hükümet ile pazarlık masasına yetkili sendika olarak Memur-Sen oturacak.

  Özellikle 5. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde alınan kararlar olmak üzere son dönemdeki alınan zam miktarları kamu personelinin ciddi miktarda tepkisine neden olmuştu.

 Toplu sözleşmede alınan karar 2022 yılı ve özellikle genel seçimlerin olacağı 2023 yılını kapsadığı için memurlar umutlu. 

 Öğretmenler, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen genel başkanı Ali Yalçın'dan (zam miktarı) %3-5 gibi komik zam miktarlarını asla telaffuz etmemesini, nihai karar hakem heyetine kalsa bile bu rakamlardaki zam miktarını kabul etmeyip çok sert bir tepki vermesini beklemektedir.

 Kamu personeli 2022 ve 2023 yılları için en az %20+20 zam beklemektedir. %3-5'ten farklı olarak %10 bandında bir zam miktarı bile büyük bir hezimet olacaktır.

 Mebpersonel.com - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.