Altın fiyatları çok düştü

Altın fiyatları çok düştü

Olumlu gelişme arayışındaki piyasalar, ABD'de artan vaka sayılarına rağmen artış hızındaki düşüşleri pozitif fiyatladığı bir gün yaşanıyor

Küresel piyasalarda yeşil ekranlar dikkat çekiyor. ABD ile Çin arasındaki gerilimin tırmanmaya devam etmesine rağmen, ABD'de yeni koronavirüs vakası sayısının 50 binin altında seyretmeye devam etmesi ve hastaneye yatan vaka sayısında azalma ABD vadeli endekslerinde ve Asya borsalarında yükseliş getirdi. Asya borsaları yeni bir Çin-ABD anlaşmazlığının ticarete yansımamış gibi görünmesinin yarattığı rahatlamanın etkisiyle yükselirken ABD'nin ekonomiye destek vereceğine yönelik umutlar ise petrol ve emtia para birimlerini destekledi.

Dolar/TL ve Euro/TL'de sakin seyir

Yurt içinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken; dolar/TL kuru 7,26'nın hemen üzerinde euro/TL ise 8,60'tan el değiştiriyor.

Altın fiyatlarında kar satışları kaynaklı düşüş


Güncelleme- Saat 11:30 Uluslararası piyasalarda altın fiyatlarında hızlı yükseliş sonrası bir konsolidasyon, geri çekilme süreci yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta 2.075 dolar ile rekor kıran spot altında bu hafta yaşanan düzeltme hareketiyle fiyatlar 1885 doların altına kadar geriledi.

2 bin dolar/ons seviyesini altında destek olarak 1.970 dolar/ons seviyesi gösterilirken, yukarı harekette 2.028 ve 2.046 dolar/ons seviyeleri direnç olarak işaret edilmekte.

Çin'in Amerikalı senatörlere yaptırım uygulama kararı sonrası ABD Doları'nın önemli para birimleri karşısında güçlenmesi ve ABD'de yeni bir koronavirüs teşvik paketinin Kongre'den geçmesi için yeni adımların geleceği beklentileri altın fiyatının gerilemesinde etkili oldu.

Analistler, geçtiğimiz 3 haftada yüzde 14'ten fazla yükselen altın fiyatında bir konsolidasyonun yaşanmasını beklenen bir gelişme olarak değerlendiriyorlar.

Güncelleme- Saat 15:50 Saat 15:52 itibariyle altın fiyatları 460 TL'nin altına düştü. Şu saatler itibariyle 458 TL'den işlem görüyor.


Kaynak: Blomberght

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.