Aman dikkat! Sakın bu yemeği tekrar ısıtıp yemeyin…

Aman dikkat! Sakın bu yemeği tekrar ısıtıp yemeyin…

Günümüz şartlarında hele de çalışan kişiler yemeklerini tencere tencere yapıp buzdolabında saklamaktadır. Ama bilmiyorlar ki, bu yemeği tekrardan ısıttıklarında, zehirlemeye kadar götürdüğünü .Aman dikkat edin! Bu yemek tekrar ısıtıldığında zehirliyor...

Ispanak tekrar ısıtıldığında zehirliyor

Sağlığa faydaları olan vazgeçilmez bir besin olan ıspanak, zengin lif içeriği sayesinde kanın pıhtılaşmasını önler ve kalori alımını önler. Ancak ertesi gün ıspanak yemek, ıspanağın çok fazla C, E vitamini ve magnezyum, demir ve kalsiyum içermesine neden olabilir. Bu nedenle besin değerleri oldukça yüksektir. Ispanağın yeşil yaprakları, sindirime yardımcı olan ve idrar söktürücü olan içerdiği A vitamini sayesinde göz sağlığına son derece faydalı olmasıyla öne çıkıyor. Bu nedenle kilo vermede büyük etkiye sahiptirler. Ispanak çiğ olarak salatalarda yenir, zengin bir lif kaynağıdır. Bu sebze, iştahınızı bastıran proteinlerden vücudunuzdaki kalorilere veda etmenizi sağlar. Ispanak tüketimi sindirim sisteminin ve özellikle de sindirim sisteminin sağlığını destekler.

Ispanak, aşırı tüketildiğinde vücuttaki enzim sayısını artırarak asitlenmeye neden olur, zehirlenmeye neden olur. Ayrıca gaz ve karın şişkinliğine de neden olabilirler. Bağırsakların çalışmasını hızlandırarak ağrıya neden olma ihtimali de vardır.

Patateste tekrar ısıtıldığında zehirler

Patates oda sıcaklığında bırakılırsa tehlikeli olabilir. Sıcak hava, “botilizm” adı verilen bir türün oluşmasına olanak tanıyor. Botilizm mikrodalga fırında ısıtıldığında bile ölmeyen güçlü bir bakteridir. Bu nedenle patates yemekleri servis edildikten sonra hemen buzdolabına konularak soğumaya bırakılır.

Tavuk ve pirinçte tekrar ısıtıldığında zehirler

Normalde pirinç zararlı olmayan bir besindir. Yalnız kötü koşullarda saklanması tehlikeli olabilir. Pişirdiğiniz pirinç bir saatten fazla sıcaklıkta beklediğinde üzerinde zararlı bakteriler oluşmaya başlar. Bu nedenle servis edildikten sonra hava geçirmez bir kaba konulmalı ve buzdolabında saklanmalıdır. Bu şekilde saklanan pirinç güvenli bir şekilde yeniden ısıtılabilir.

Tavuk, yeniden ısıtıldığında reaksiyona giren proteinleri içerir. Soğuk tavuk ısıtıldığında protein bileşimi bozulur ve sindirim sorunlarına neden olabilir. Tavuğu yeniden ısıtmak istiyorsanız her tarafının ısıtıldığından emin olun. Tavuk dumanı tütecek kadar yoğun bir sıcaklığa ulaşmalıdır. İsterseniz hiçbirini alıp tavuğun geri kalanını tekrar ısıtmadan salatada veya soğuk sandviçte kullanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.