Araç sahiplerine hayat kurtaran uygulama! Akıllı yollar, yolda…

Araç sahiplerine hayat kurtaran uygulama! Akıllı yollar, yolda…

Ulaştırma Bakanından araç sahiplerini yakından ilgilendiren açıklama geldi. Akıllı yol uygulamalarına dair bilgilendirme yapan bakanın diğer açıklamaları ve detaylar haberimizde…

"Yollarımızı akıllı ve otonom teknolojileri kullanarak emniyetli yol altyapısı tesis ediyoruz, hayatları kurtarıyoruz" diye ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, İstanbul'da K-AUS Test ve Uygulama Koridoru uygulamasına başlayacaklarını belirtti. Uygulamayı 3 farklı başlık üzerinde projelendirdiklerini açıklayan Uraloğlu, pilot bölge olarak da Antalya'yı seçtiklerini belirtti.

Akıllı yol projeleri ile hayat kurtarılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yol güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak adına kurmuş olduğu akıllı ulaşım sistemleri ülke çapında yapılmaya başlıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yollarda güvenliği üst seviyeye çıkarmak adına akıllı ulaşım sistemlerini ülke genelinde gerçekleştireceklerini belirterek;

"Yollarımızı akıllı ve otonom teknolojilerle donatacağız. Emniyetli yol altyapısı tesis ediyor ve hayatları kurtarıyoruz. 3 ayrı başlık altında projelendirdiğimiz sistem kapsamında İstanbul'da K-AUS Test ve Uygulama Koridoru uygulamasını başlatacağız. Pilot bölge olarak Antalya’ da başlayacak. Ancak bunu yaparken yerli ve milli teknolojiye önem veriyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğü Ana AUS Merkezinde hizmet verecek ve tüm kurulacak sistemlerin yazılım altyapısını oluşturacak Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezi Yazılım Platformu ve Mobil Uygulamasını hayata geçiriyoruz" diye ifade etti.

"Ülkemizdeki akıllı ulaşım sistemlerini yerli yazılımla buluşturuyoruz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, doğu-batı, kuzey-güney demeden Türkiye'nin her karışını yüksek standartlı yol ağıyla kuşattıklarını belirtti. Bölünmüş yol ve otoyol yapımına çok fazla önem verdiklerini belirtti.

2002 yılında yalnızca 6 şehrin birbirine bölünmüş yol ile bağlı olduğunu hatırlatan Bakan Uraloğlu, bu sayının şu an için 77'ye çıktığını vurgulayarak, "Şu anda bölünmüş yollarımız bütün yol ağımızda hareket eden trafiğin yüzde 83'üne hizmet verir şekilde bulunuyor. Karayollarımıza yaptığımız yatırımlarla birlikte 100 milyon taşıt-km başına hayatını kaybeden kişi sayısında yüzde 81'lik bir azalma sağladık. Ancak bununla yetinmiyoruz, yollarımızı akıllı ulaşım sistemleri ile donatarak yol güvenliğini en üst düzeye çıkartıyoruz. Akıllı ulaşım sistemleri ile hayatları kurtarıyoruz" diye ekledi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.