Bakan Mahmut Özer'den O ilimize 33 Milyon TL'lik ek ödeme müjdesi

Bakan Mahmut Özer'den O ilimize 33 Milyon TL'lik ek ödeme müjdesi

Bakan Mahmut Özer'den O ilimize 33 Milyon TL'lik ek ödeme müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den Konya'ya müjdeli haberler! Orhan Erdem duyurdu.

KONYA'YA TOPLAM 33 MİLYON LİRALIK EK ÖDENEK

Eylül ayının ilk haftası başlayacak yüz yüze eğitim ile gelecek vizyon ve hedeflerinin değerlendirildiği görüşmeyle ilgili bilgi veren AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Bakan Özer'e kentin eğitim alanındaki ihtiyaçlarını ilettiklerini belirterek "Sayın Bakanımızın sonuç odaklı çalışma prensibine şahit olduk. Konya’mızın tüm ilçelerinin okul ve kurumlarının doğal gaz dönüşümü için gerekli olan 15 milyon liralık ödenek Sayın Bakanımızın talimatıyla Konya’mıza gönderildi." dedi.

Görüşmede dile getirdikleri bir diğer konunun ise yapımı yarım kalan okullarla ilgili olduğunu ifade eden Erdem, "Okul inşaatları için 18 milyon ödenek gönderilmesi konusunda da yine Sayın Bakanımızın talimatları oldu. Konya’da geçtiğimiz yıllarda deprem yönetmeliği kapsamında güçlendirme ve yıkım kararı alınan okulların çokluğu eğitim öğretim açısından ciddi bir olumsuzluk oluşturmaktaydı. Türkiye’de ihalelerini hızlı yaparak ödeneklerini ilk bitiren il olarak bakanlıktan aldığımız ek ödenek ile güçlendirme ihtiyacı olan okullarımızın neredeyse tamamı bitirildi. Yıkılan okullarımız ise TOKİ üzerinden ve MEB yatırımları kapsamında ihale edilmektedir. Bu okullarımızın da inşaatlarının hızla tamamlanarak sisteme dâhil edilmesi ile fiziki sorunlarımızın ciddi oranda çözüme kavuşacak olması bir başka değerlendirdiğimiz konu oldu" ifadelerini kullandı.

OBRUK BÖLGESİNE YENİ OKUL

Konya'nın Karatay İlçesi Obruk Mahallesi ile çevre mahallelerin okul ihtiyacının da gündeme geldiğini anlatan Erdem, bölgede ortaöğretim kurumu olmaması nedeniyle mağduriyet yaşandığını hatırlattı. Erdem "Ortaöğretim kurumu olmaması nedeniyle mağduriyet yaşayan 46 mahalle ve yaylamızın sorunlarına çözüm olacak bir adım bu görüşmede atıldı. Karatay Belediyesi tarafından yapılması taahhüt edilen Çok Programlı Anadolu Lisesi için Bakanlık onayı yine bu ziyarette Sayın Bakanımızın talimatıyla tamamlanmış oldu. İlimize ve yatırımlara duyarlı kararlı yaklaşımı için Sayın Bakanımız Mahmut Özer’e şahsım ve Konyalı hemşerilerim adına tekrar teşekkürlerimi sunuyor, geleceğimizi şekillendirecek bu ulvi görevde kendisine ve ekibine başarılar diliyorum. Konya’mıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.