Binlerce kişiye destek ödemesi başlıyor

Binlerce kişiye destek ödemesi başlıyor

Bakan Fatih Dönmez destek ödemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez yaptığı açıklamalarında şartları sağlayanlara destek ödemesi yapılacağını ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez destek ödemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez açıklamalarında ilgili şartları yerine getiren işletmelerde 10 bin yer altı madencisi için toplam 350 milyon liralık destek ödemesi yapılacağını belirtti.

ÖDEMELER BAŞLADI
Bakan Dönmez açıklamalarında istihdamı ve üretimi arttırmak amacı ile yer altı maden işçilerine yapılan destek ödemelerini bugünden itibaren başladıklarını vurguladı.


 
Konu ile ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“İstihdamı ve üretimi artırmak için yer altı maden işçilerine yapılan destek ödemelerine bugün itibariyle başladık”

BAKAN SELÇUK DUYURMUŞTU
Bunun yanı sıra Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk ise yaptığı açıklamalarında Nakdi Ücret Desteği ödemelerinin başladığını şu sözlerle duyurmuştu:


 
“15 Mart 2020 tarihinden sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanamayan işçiler için nakdi ücret desteği ödemeleri bugün yapılmaya başlanıyor. Yoğunluğu önlemek amacıyla aldığımız tedbirler doğrultusunda; işverenler tarafından ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçilerimizin nakdi ücret desteği ödemelerinin ise T.C. kimlik numaralarının son hanesi; 0, 2 ve 4 olanlara 9 Haziran’da, 6 ve 8 olanlara ise 10 Haziran’da ödemelerini gerçekleştireceğiz”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.