Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Haziran sonu yaptığı millete sesleniş konuşmasında asgari ücrete ara zam geleceğini, bu müjdenin Çalışma Bakanlığı ve taraflar ile yapılan görüşmenin ardından müjdeleneceğini söylemişti.

Bunun ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, sendika temsilcileriyle birlikte 2 gündür yaptıkları çalışmalar neticesinde sona gelindi.

Bugün ise Bakanlığın, tarafların ve Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı basın açıklamasında Temmuz ayından itibaren geçerli olacak asgari ücret fiyatı belirlendi.

Türk İş Başkanı Ergün Atalay ise yaptığı açıklamada aynen şunları ifade etti: '' İnşallah bugün toplumu memnun edecek bir rakam olur da toplum rahat eder biz de dua ederiz.''


Tarafların konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere yeni asgari ücrete %30 zam yaparak 5500 liraya yükseltildiğini duyurdu.



ASGARİ ÜCRET NEDİR?

Asgari ücret veya minimum ücret, yasal bakımdan işçilere ödenebilecek en düşük seviyedir; işçilerin belirlenen sınırın altında emeğini satamayacaklarını belirtir. Çoğu ülke 20. yüzyılın sonuna doğru asgari ücret mevzuatını uygulamaya başlamıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.