E-devletten Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-devletten Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri ne zaman? 2. dönem için e-devletten başvuru alınabiliyor mu?

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), bilindiği üzere Türkiye genelindeki boş öğretmen kadrolarını il ve ilçe MEM'ler aracılığı ile ücretli öğretmenlerle doldurmaktadır. Burada yapılan ücretli öğretmen alımı, norm açığının kapatılması ve eğitimin devamlılığı üzerine oturmaktadır.
 

 Geçtiğimiz günlerde ücretli öğretmenlik için e-devlet kapısı kullanılabileceği haberleri çıkmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı bu hizmeti e-devlet üzerinden faaliyete aldı. Artık başvurular turkiye.gov.tr üzerinden yapılabilecek.

 Ücretli öğretmenlik başvuru ekranından başvuru yapacak adaylar, kendilerinden istenen bilgileri eksiksiz bir şekilde dolduracak ve ekranı kaydedecek. Ekran, ilgili il veya ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilecek. Burada insiyatif, yetki ve sorumluluk ilgili il MEM'de olacak.

 E-devletten yapılan başvurular şu an için sadece zaman ve kırtasiye tasarrufu sağlayacak fakat interaktif başvuru ilerleyen zamanlarda veya dönemlerde ücretli öğretmen görevlendirmelerinde şeffaflığı ve adil olmayı daha fazla ön plana çıkarabilir.

 Konuyu yakından takip edip siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.