Kamuda yeni dönem! Daire Başkan Yardımcılığı geliyor!

Kamuda yeni dönem! Daire Başkan Yardımcılığı geliyor!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş sonrasında kamu personel sisteminin modern kamu yönetimi anlayışına ve ülkemizin ihtiyaçlarına uygun olarak yapılandırılması devam ediyor.

Son dönemde yapılan çalışmalar ile kamu personel rejiminde devrim niteliğinde değişiklikler de hayata geçmeye başladı. Önümüzdeki dönemde esnek çalışma, etkinlik ve verimlilik analizi, performansı dikkate alan bir değerlendirme sistemi devreye sokulacak.

Bütün bu çalışmalar devam ederken yeni bir düzenleme de gündeme geldi. Kamuda daire başkanlığının yanında daire başkan yardımcısı unvanının gelmesi de konuşulmaya başlandı. Çalışmalarla ilgili bilgi veren kaynaklar bakanlıklarda, merkez teşkilatlarında daire başkanlıklarına yardımcı olmak üzere daire başkan yardımcısı unvanının ihdas edileceğini belirtiyor. Bu kadroların sınavsız atanacağı ve ek göstergesinin 3.000 olacağı da gelen bilgiler arasında.

Kamuda yeni dönem! Daire Başkan Yardımcılığı geliyor!

ÜRETEN MEMURA DAHA FAZLA MAAŞ

Öte yandan 2019 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda da kamu personeli ile ilgili önemli detaylar yer aldı. Programda mevcut durum anlatılırken, "Kamu hizmetleri ile personel sayı ve yapısının analiz edilmesi mevcut insan kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılması, hizmet- personel-ücret ilişkisinin sağlıklı bir şekilde kurulması ihtiyacı kamu personel sisteminde göze çarpan sorunlardır. Kamu personelinin performansının ölçülmesinde nesnel ve açık standartların geliştirilmesi önem arz etmektedir" ifadeleri kullanıldı. Böylece Derece-kademeye göre belirlenen ücret sistemindeki aksaklıklar giderilecek. Üreten, çok çalışan memur daha fazla maaş alacak.

NELER DEĞİŞECEK

*Hizmet içi eğitim uygulamaları yaygınlaştırılarak kamu personelinin bilgi ve beceri düzeyi artırılacak

*Kamu insan kaynakları süreçlerinde liyakat temel alınacak

*Uygun kurumlardan başlanarak etkin çalışma biçimleri yaygınlaştırılacak

*İşlevsel bir performans değerlendirme sistemi geliştirilecek.

*Aralık sonuna kadar Kamu personeli bilgi sistemi çalışması tamamlanacak.

*Aralık sonuna kadar kamu kurum ve kuruluşlarında etkili bir insan kaynakları planlaması yapabilmek için esnek çalışma modelleri geliştirilecek.

ÇALIŞAN MEMURA ÖDÜL GELİYOR

*Aralık sonuna kadar kamu kurum ve kuruluşlarında personel sistemi, işe alımdan emeklilik sonrasına kadarki süreçleri kapsayan bir insan kaynakları yönetimi anlayışıyla ele alınması amacıyla bir model geliştirilecek.

*Etkinlik ve verimlilik analizini de içeren yeni bir sistem oluşturulacak, verimlilik ve başarı ödüllendirilecek. Kamuda performansı da dikkate alan bir değerlendirme sistemi teşkil etmek amacıyla yönetmelik hazırlanacak.

YETENEK ENVANTERİ ÇIKARTILACAK

İlk kez Türkiye'nin insan kaynakları, yetenek envanteri çıkarılıyor. Kamuda yaklaşık 3 milyon 200 bin personel çalışıyor. İlk adımda kamu genelinde bir norm kadro çalışması yapılacak. Bunun ardından yetenek ölçümü ve performans değerlendirmeleri başlayacak. Değerlendirmeler ışığında yeniden işe yerleştirmeler söz konusu olacak. Etkin performans sistemi oluşturularak hizmet ve personel ücret ilişkisi sağlıklı hale getirilecek.

SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.